Predavanje Mateja Perkova: EXPEDITION IRAN 2017.

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 8.11.2017. 20:35:50
Početak: 15.11.2017. 20:00
Predavanje Mateja Perkova: EXPEDITION IRAN 2017.

Foto: Matej Perkov

Planinari „Lipe“ s velikim zadovoljstvom najavljuju još jedno predavanje, ovoga puta staroga gosta i prijatelja „Lipe“, Mateja Perkova. Ovo će se predavanje održati u Jazz Caffe „Forum“ u srijedu, 15. studenoga 2017. godine s početkom u 20.00 sati.

 

 Ekspedicija „From sea to summit – Damavand 2017“ projekt je mladog zagrebačkog visokogorca i putopisca Mateja Perkova, rođenog u Koprivnici. Mjesec dana provedenih u Iranu bilo je dovoljno kako bi se Perkov na najviši azijski vulkan Damavand (5671 m) popeo krenuvši od 196 kilometara udaljenog grada Babolsar na Kaspijskom moru.

 

Drevna Perzija putniku namjerniku kazuje mnogo priča, ali najčuvenija od svih je ona o susretljivosti i dobroti njenih stanovnika. Na svom putu koji je počeo od pješčane plaže Matej je prolazio kroz džunglu, polja riže, planine i veličanstveni kanjon Haraz. Iskusio je ritam milijunskog Teherana, degustirao lokalne specijalitete i spoznao zašto Iranci posebno simpatiziraju Hrvate.

 

Sve to i još puno više predstavit će na svom predavanju uz mnoštvo atraktivnih fotografija!

 

U sklopu predavanja bit će i predstavljena nova Matejeva knjiga: „Želim dotaknuti nebo“. U svojoj knjizi, na 300-tinjak stranica uz mnoštvo zanimljivih fotografija, autor se potrudio ispričati svoje viđenje planinske romantike. Uz opise svojih uspona Matej Perkov također samokritički sagledava svoje odluke, razmišljajući o emocionalnom i duhovnom spajanju s planinom. Ljubitelji putopisa s tematikom planinarstva i outdoor sportova uživat će u ovom štivu koje će ih ponukati da razmisle o svemu onom što će ih obogatiti svaki put kada odluče svoje vrijeme provesti u prirodi.
Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account