"Soja u prehrani" ovog četvrtka u čitaonici Knjižnice Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.3.2020. 17:45:17
Početak: 12.03.2020. 18:00
"Soja u prehrani" ovog četvrtka u čitaonici Knjižnice Sesvete

Foto: Novagra

U četvrtak, 12. ožujka u prostoru čitaonice Knjižnice Sesvete u 18 sati održat će se predstavljanje knjige Soja u prehrani autorice Vesne Alasić dipl. ing. agr. uz degustaciju hrane od soje. Na jelovniku će se naći majoneza od soje, čvarci, sojin kruh, čokoladice za dijabetičare. 
Recepti u knjizi namijenjeni su dijabetičarima , pretilim osobama i svima onima koji se žele ispravno hraniti . Autorica knjige dugogodišnji dijabetičar , proizvode koje ćemo pripremiti mogu slobodno konzumirati .


Vesna Alasić rođena je u Novoj Gradiški gdje je završila srednju prehrambenu školu, nakon čega 1980. upisuje Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje je 1984. i diplomirala. Od 1985. zaposlena je u PIK-U Nova Gradiška na radnom mjestu tehnologa za obradu sjemena, a 1987. odlazi na specijalizaciju iz fitopatologije sjemena nakon čega radi kao ispitivač zdravstvenog stanja sjemena. U Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva radi od 1995., prvo kao stručni savjetnik za ratarstvo u Sektoru poljoprivredne savjetodavne službe. Trenutno radi kao viša stručna savjetnica u službi za stručnu podršku Područnoj jedinici Slavonsku Brod, Ispostava Nova Gradiška, Ministarstva poljoprivrede. Autorica je i koautorica brojnih stručnih članaka, publikacija i priručnika iz područja ratarstva.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.12.2020. 10:39:55

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account