AGROKOR Dobavljači ostaju pri obustavi isporuka ?

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 7.4.2017. 16:54:46
AGROKOR Dobavljači ostaju pri obustavi isporuka ?

Foto: HINA/ Dario GRZELJ /ds

Obustava isporuka dobavljača ostaje i dalje, doznaje Hina iz pouzdanih izvora u petak, nakon što je iz Agrokora objavljeno da je uprava zatražila aktivaciju Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH.


Kako kaže taj izvor, izvanredni povjerenik još nije imenovan u Agrokoru. Dobavljači, ističe, nemaju poslovni odnos s obitelji Todorić nego s Agrokorom, a tamo ne znaju s kim razgovarati.

Obustava isporuka ostaje dok god banke ne sjednu s dobavljačima za stol, kazao je taj izvor.

Koordinacija proizvođača i dobavljača koncerna Agorkor izvijestila je ranije u petak kako od subote kreće obustava isporuke roba tom koncernu, koja će trajati do dogovora s bankama.

"Trenutno čekamo razvoj situacije oko potencijalnog aktiviranja Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku. Koordinacija proizvođača i dobavljača i dalje ostaje čvrsto na svojim jučer definiranim pozicijama. Od sutra kreće obustava isporuke roba, osim svježeg kruha, koja će trajati do dogovora s bankama. Nastavljamo aktivno pratiti daljnji razvoj situacije kako bismo mogli donositi odluke u interesu 80.000 radnika i kooperanata vezanih uz hrvatske proizvođače i dobavljače", stoji u kratkoj izjavi koordinacije proizvođača i dobavljača.


 Agrokorovi dobavljači u četvrtak su dali rok od 24 sata da se riješe njihovi egzistencijalni problemi, a onda kreću obustave.

"Dobavljači žele riješiti svoj egzistencijalni problem, jedino dobavljači upumpavaju svježi novac u Agrokor. To nije održivo, govorim o 24 sata, onda kreću obustave, kreće lanac i onda je pitanje koga ćemo reanimirati", rekao je u četvrtak predsjednik Uprave Dukata Alen Fontana nakon sastanka dobavljača Agrokora na zagrebačkom Žitnjaku na kojemu su bili i veliki i srednji i mali dobavljači posrnulog koncerna.

Fontana je istaknuo i kako banke rade ovrhe nad dobavljačima, koji i dalje isporučuju robu Agrokoru, a da pritom nemaju nikakve garancije da će im ta roba biti i plaćena.

"Želimo da u konačnici dobavljači ne budu ti koji će sutra snositi bilo kakvu štetu u tom procesu. U dosadašnjim razgovorima s bankama mi jesmo postigli načelna razumijevanja, ali nismo postigli dogovor. S obzirom da je vremena malo, a dobavljači su, ponavljam, ostali jedini koji upumpavaju keš u Agrokor, to više nije održivo", poručio je.


(Hina)


Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account