Besplatan tehnički pregled automobila u cijeloj zemlji

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.11.2017. 21:24:09
Besplatan tehnički pregled automobila u cijeloj zemlji

Foto: Ilustracija

U svim stanicama za redovni tehnički pregled do subote se provodi preventivno-sigurnosna akcija "Dani tehničke ispravnosti vozila 2017." Vozači mogu besplatno na svojim automobilima, između ostalog, pregledati kočnice, signalizaciju i ispušne plinove.


Smisao ove akcije koju organiziraju Centar za vozila Hrvatske, HAK i MUP je povećati osvještenost vozača o važnosti tehničkih pregleda i tehničke ispravnosti vozila.


Pregledava se kao na uobičajenom tehničkom pregledu za registraciju vozila ili za produženje važenja prometne dozvole, rekao je rukovoditelj tehničkog odjela Centra za vozila Hrvatske, Tomislav Škreblin.


Vozači do subote mogu besplatno odvesti automobil na tehnički pregled koji se ne može koristiti za produljenje vozačke dozvole ili za registraciju vozila, Tehnički pregled na "Danima tehničke ispravnosti" je preventivni pregled samo da vlasnici vozila dobe informaciju što na vozilu, eventualno, treba popraviti. Na besplatan pregled mogu doći vlasnici s vozilima koji ne moraju produžiti prometnu dozvolu ili koji ne rade prvu registraciju u Hrvatskoj, napomenuo je Škreblin.


Tehnički pregled se može obaviti u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila u Hrvatskoj, Ne treba ništa rezervirati nego se dođe u stanicu za tehnički pregled, stane se u red i kada se dođe na red onda se napravi tehnički pregled. Na kraju će svaki vozač koji je došao ne besplatni tehnički pregled vozila dobiti 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla, istaknuo je Tomislav Škreblin.


"Dani tehničke ispravnosti vozila" isključivo su namjenjeni automobilima dok će u proljeće biti organizirani oni za motocikle.


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.9.2018. 14:16:35

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account