Buljan Culej razriješena s mjesta predsjednice Stručnog povjerenstva za državnu maturu

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 14.7.2017. 17:26:50
Buljan Culej razriješena s mjesta predsjednice Stručnog povjerenstva za državnu maturu

Foto: HRT

Bivša savjetnica ministra znanosti i obrazovanja i aktualna zaposlenica toga Ministarstva Jasminka Buljan Culej razriješena je s mjesta predsjednice Stručnog povjerenstva za odlučivanje o pragovima za ocjenu na ispitima državne mature, ali njezin položaj na mjestu predsjednice Ekspertne skupine, o čemu se u proteklo vrijeme spekuliralo u javnosti, nije promijenjen, doznaje se u petak u Ministarstvu.


Buljan Culej razriješena je 11. srpnja s mjesta predsjednice Stručnog povjerenstva za odlučivanje o pragovima za ocjenu na ispitima državne mature da bi pomoćnik ministra Hrvoje Šlezak mogao otići na tu sjednicu, kako bi sjednica imala legitimitet i kako ne bi bili ugroženi rezultati državne mature, rečeno je Hini u Ministarstvu.

Taj dan u 9,12 sati gospođa Buljan Culej poslala je mail svom pretpostavljenom da će biti nazočna i u Centru za vanjsko vrednovanje i u Vladi, tako da nije bilo razloga sumnjati u to. Ministrica Blaženka Divjak od nje je tražila očitovanja tek kad je nastao problem, kažu u Ministarstvu.

Jasminka Buljan Culej odgovorila je Hini da nema dopuštenje za davanje izjava, ali da nije napravila nikakvu grešku, te je zamolila da ostane suzdržana o tome slučaju.


Njezin položaj u Ekspertnoj radnoj skupini za provođenje Cjelovite kurikularne reforme ni na koji način nije promijenjen i on će ovisiti o analizi rada te skupine koja traje i još će trajati neko vrijeme, rečeno je u Ministarstvu.

No, iz Ministarstva nije odgovoreno kakav radni status, na kojem radnom mjestu i kojem svojstvu Jasminka Buljan Culej radi nakon što je automatizmom prestala biti savjetnicom ministra.


(Hina) 


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.2.2021. 14:21:05

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account