Epidemijska slika nekoliko dana gotovo ista

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.7.2020. 14:48:55
Epidemijska slika nekoliko dana gotovo ista

Foto: Screenshot

 Hrvatskoj je u protekla 24 sata potvrđeno 52 novozaraženih koronavirusom, pa je u ovom trenutku broj aktivnih slučajeva 1183, a jedna osoba je umrla, izvijestio je u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite.(Hina)  Danas je 141. dan od pojave koronavirusa u Hrvatskoj i u protekla 24 sata imamo 52 novooboljela i dijagnosticirana bolesnika, što daje ukupan broj od 3827 od početka epidemije u Hrvatskoj, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije Nacionalnog stožera.


Najviše zaraženih ima i danas u Slavoniji. U osiječko-baranjskoj župniji ih je 10, Vukovarsko-strijemskoj 9 koliko i u Primorsko-goranskoj županiji. Ostale bilježe pojedinačne rojke kao i Grad Zagreb gdje je u protekla 24 sata zabilježeno četvoro novooboljelih.


Umrla je jedna osoba u Zagrebu, muškarac 1951. godišta, s opsežnim komorbiditetom, ali nije bio na respiratoru. Od početka epidemije ukupno je 120 umrlih.


Na respiratoru je pet osoba, što je jedna više od jučer, i to u Osijeku. Četiri osobe su na respiratoru u Osijeku, a jedna u Zagrebu. Hospitalizirano je 129 pacijenata.


Aktivnih slučajeva je 1183, oporavljenih u odnosu na jučer, odnosno otpuštenih iz zdravstvenih ustanova je 11, a oporavljenih kod kuće 33. U zdravstvenom sustavu je 81 aktivan slučaj, što je sedam više nego jučer.


U samoizolaciji je 508 zdravstvenih djelatnika.


Ukupno je do sada testirano 95.920 uzoraka, a u posljednja 24 sata 1745 . Postotak pozitivnih nalaza je 4,03 posto. Među njima  48,41 posto je muškaraca, a 51,59 posto žena. 


Građani počeli nositi maske

 "Za primijetiti je da naši sugrađani sve češće koriste maske i da dezinficiraju svoje ruke, doista treba pohvaliti takvo ponašanje i isto tako apelirati na sve one koji se još ne pridržavaju uputa da ih se počnu pridržavati jer je to najbolji način za sprečavanje širenja ove zaraze", poručio je ministar zdravstva Beroš.


U Zagrebu četiri novooboljela od koronavirusa

 U Zagrebu su četiri novooboljela osobe od koronavirusa u proteklih 24 sata, tako da je u Zagrebu ukupno aktivnih slučajeva 391, izvijestio je u utorak Stožer Civilne zaštite Grada Zagreba.


"Sustav funkcionira u otežanim uvjetima, ali normalno. Jučer su testirane 404 osobe, a četiri su bile pozitivne, dakle, imamo drastičan pad u odnosu na prethodne dane", rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar na konferenciji za novinare. 


Na karti ispod navedeni su brojevi aktivnih slučajeva po županijama i u susjednim zemljama
Vezane vijesti
Ažurirano: 16.4.2021. 12:42:12

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account