Hrvatski informatičari osvojili tri medalje na olimpijadi u Rusiji

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.8.2018. 0:01:55
Hrvatski informatičari osvojili tri medalje na olimpijadi u Rusiji

Foto: HRT

Iz Rusije u Hrvatsku opet stižu medalje. Ovaj put zaslužni su mladi informatičari koji s Europske juniorske informatičke olimpijade donose dvije srebrne i jednu brončanu medalju. Na međunarodnom natjecanju učenika nastupilo je 80 natjecatelja iz 21 europske zemlje.Srebrne medalje ponijeli su osmaši: Patrik Pavić iz zagrebačke Osnovne škole Ante Kovačića i Dorijan Lendvaj iz Osnovne škole Popovača. Broncu je osvojio Fran Babić, učenik 7. razreda Osnovne škole Eugena Kumičića iz Velike Gorice


 Put do naše reprezentacije nije bio lagan. Nakon cijelog niza natjecanja od čega treba izdvojiti sudjelovanje na Juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi u Zagrebu  (24. ožujka 2018.), kao i na Juniorskim izbornim pripremama naš je tim napokon bio spreman.


Pohod naših informatičara u ruski Inapolis na Drugu europsku juniorsku informatičku olimpijadu organizirao je Hrvatski saveza informatičara, a pokroviteljstvo i potporu pružili su Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.2.2020. 9:37:47

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account