Modrić na ispitivanju zbog davanja lažnog iskaza

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 5.7.2017. 12:42:05
Modrić na ispitivanju zbog davanja lažnog iskaza

Foto: HINA/ ua

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i igrač "Real Madrida" Luka Modrić u srijedu je oko 10,45 sati došao u osječko Općinsko državno odvjetništvo (ODO) na ispitivanje, budući da ga to odvjetništvo tereti za davanje lažnog iskaza na suđenju bivšem čelniku NK "Dinama" Zdravku Mamiću, zbog izvlačenja novca iz tog kluba.


Tužiteljstvo je 19. lipnja otvorilo istraživanje protiv Modrića zbog sumnje da je na suđenju Mamiću, 13. lipnja, neistinito posvjedočio da je aneks ugovora o profesionalnom igranju, temeljem kojeg mu u slučaju prelaska u drugi klub pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja s NK "Dinamo" u omjeru 50 prema 50 posto, potpisao 10. srpnja 2004. kod potpisivanja svog prvog ugovora o profesionalnom igranju s navedenim klubom te da je kod svakog produžavanja ugovora o profesionalnom igranju s tim klubom potpisivao i aneks na temelju kojeg mu pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja.

Tužiteljstvo tvrdi da je Modrić, nakon što mu je predočen njegov raniji iskaz u Uskoku o dogovoru s Mamićem o podjeli novca od transfera, na osječkom Županijskom sudu dao lažni iskaz, navodeći da je na prvom ispitivanju mislio "samo na reguliranje građanskopravnog odnosa" između njih dvojice, "kao i da nikada pred Uskokom nije rekao da je aneks ugovora potpisan naknadno, nakon što je počeo igrati za inozemni nogometni klub".

Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu, bivšem direktoru "Dinama" Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru u Osijeku se sudi zbog optužbi da su NK "Dinamo", izvlačenjem novca, oštetili za nešto manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.


Modrić: Moja je savjest mirna, nisam počinio nikakvo kazneno djelo

Nakon jednoipolsatnog ispitivanja u tužiteljstvu, Modrić je okupljenim novinarima rekao kako je "samo došao iznijeti svoju obranu i reći istinu, kao i svaki put do sada".

"Moja je savjest mirna i siguran sam da će se na kraju svega ovoga dokazati da nisam počinio nikakvo kazneno djelo, ali dalje o tome ne mogu pričati zbog postupka", kazao je.


(Hina)

Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2018. 16:41:17

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account