Od danas kazne nenošenje ili krivo nošenje maske

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.12.2020. 11:44:02
Od danas kazne nenošenje ili krivo nošenje maske

Foto: Pixabay

Nakon što je Sabor RH jučer donio nove propise o zaštiti od epidemije, danas su na snagu stupile odredbe o kažnjavanju onih koji ne nose masku ili ju ne nose propisno, ali i kažnjavanje nedopuštenog okupljanja ili nepridržavanje protuepidemijskih mjera.Za prekršaj fizičke osobe propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna za nenošenje ili napravilo nošenje maske za lice ili medicinske maske. Podsjećamo, maska postavljena na lice mora prekrivati i nos i usta. Maska koja prekriva samo usta, ali ne i nos smatrat će se kao da je nema.


Za vlasnika, odnosno posjednika privatnog posjeda, propisuje se novčana kazna u iznosu od 5000 do 10.000 kuna ako organizira ili dopusti održavanje privatnog okupljanja protivno odredbama Zakona.


Također, propisuje se novčana kazna za prekršaje za pravne osobe u iznosu od 10.000 kuna do 40.000 kuna u slučaju nepridržavanja mjera propisanih Zakonom, odnosno ako ne poštuju zabranu ili ograničenje održavanja javnih događanja i okupljanja te ako ne poštuju zabranu ili ograničenje održavanja privatnih okupljanja.


Za prekršaje odgovorne osobe u pravnoj osobi, kao i fizičke osobe obrtnike te fizičke osobe koje obavljaju drugu samostalnu djelatnost, propisuje se novčana kazna u iznosu od 5000 do 10.000 kuna.


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.1.2021. 12:54:43

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account