Rast broja zaraženih još uvijek je linearan unatoč novog žarišta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.3.2020. 9:46:21
Rast broja zaraženih još uvijek je linearan unatoč novog žarišta

Foto: HINA/ Daniel KASAP

 U Hrvatskoj je potvrđeno 49 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa ih trenutno ima 635, a četiri osobe su preminule, izvijestio je u subotu u 9 sati Nacionalni stožer civilne zaštite."Ako to kompariramo s jučerašnjim povećanjem, brojka je manja. Većina novih bolesnika dolazi iz jedne mikrolokacije, gdje smo uveli posebne epidemiološke mjere, stoga očekujemo da će te mjere polučiti da u toj regiji zaraza ne ide tom brzinom dalje", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare, kasnije pojasnivši da se radi o Murteru koji je u potpunosti u karanteni.


Ukupno je testirano 4938 uzoraka. Preminulih je četvero, preminula je bolesnica u Puli koja je u dobi od 92 godine sa značajnim komorbiditetom. Na respiratoru je 19 bolesnika, a 45 osoba se oporavilo.


"Navedeno ukazuje da je epidemiološka slika u Hrvatskoj i dalje zadovoljavajuća i optimistična. Optimizam, solidarnost i vjera su potrebni da bi zajedno prebrodili ovu svjetsku ugrozu", rekao je ministar Beroš zahvalivši se svima koji akitvno doprinose tim nastojanjima.


(Hina)Vezane vijesti
Ažurirano: 1.6.2020. 14:18:49

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account