Stožer: danas 67 novooboljelih, umrla jedna osoba, Zagreb broji 14 slučajeva

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.7.2020. 14:59:15
Stožer: danas 67 novooboljelih, umrla jedna osoba, Zagreb broji 14 slučajeva

Foto: Koronavirus hr

Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je u petak o novih 67 slučajeva zaraze koronavirusom, umrla je jedna osoba, a broj aktivnih slučajeva zaraze je 727.




"U protekla 24 sata zabilježeno je 67 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 727", priopćio je Stožer.


Među njima je 125 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru šest pacijenata. 


Jedna osoba je umrla, a ukupno je umrlih 145. 


Najviše novooboljelih u protekla 24 sata dolazi iz Splitsko-dalmatinske županije - 16 i posljedica je uglavnom privatnih okupljanja. Grad Zagreb ima 14 slučajeva, a ostale županije broje jednoznamenkaste slučajeve ili nemaju novooboljelih.


Od 25. veljače kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 5139 osoba zaraženih novim koronavirusom, a oporavilo se ukupno 4267 osoba. U samoizolaciji je trenutno 2746 osoba. 


U Zagrebu 14 novooboljelih


 U Zagrebu je  posljednja 24 sata 14 novooboljelih osoba od koronavirusa. Povećana je aktivnost na razini primarne zdravstvene zaštite te je kroz domove zdravlja prošla 121 osoba, a broj upućenih na testiranje je 71, rekla je zamjenica pročelnika ureda za zdravstvo Mirela Šentija.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar rekao je da su jučer ukupno obavili 384 testiranja, a u samoizolaciji su ukupno 463 osobe. Od 14 novooboljelih, 9 su kontakti ranije oboljelih, za četiri je nejasna epidemiološka anamneza, a jedan je uvoz iz Njemačke.  

Gostujući jutros na HTV-u ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić izjavila je da posljednjih dana broj zaraženih varira i da su te oscilacije vezane za privatna okupljanja i inkubacijski proces je povezan s time.



Na karti je prikazan broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj po županijama i broj u susjednim državama.



(Hina) 



Create Account