U Hrvatskoj od COVID-a 19 preminula jedna osoba, 54 novooboljelih

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.7.2020. 15:16:10
U Hrvatskoj od COVID-a 19 preminula jedna osoba, 54 novooboljelih

Foto: Pixabay

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata preminula jedna osoba zaražena koronavirusom, zabilježena su 54 nova slučaja pa je broj trenutno oboljelih, aktivnih slučajeva narastao na 568, izvijestio je u srijedu Nacionalni stožer civilne zaštite."Još je 80 osoba na liječenju, s dva pacijenta na respiratoru", stoji u objavi stožera i dodaje kako su testirane 1352 osobe.


Podsjetili su da je od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas, ukupno zabilježeno 2831 osoba zaraženih novim koronavirusom, od čega 54 u posljednja 24 sata. 


U Hrvatskoj je ukupno testirano 80.456 ljudi. Dugo nismo imali novopreminulih od koronavirusa, no sad se i to mijenja. U posljednja 24 sata preminula je jedna osoba, pa je tako ukupno do sada ukupno od koronavirusa preminulo stotinu i osam osoba, a 2155 oboljelih se oporavilo.


Podaci su prikupljeni od lokalnih stožera zaključno s 12,45 sati i moguće je da se kasnije pojave razlike u objavljenim brojkama zbog termina objave podataka nekih stožera, pojašnjavaju iz stožera.


Što se tiče Zagreba, danas imamo 21 novozaraženu osobu. Istaknuto je kako su glavna žarišta i dalje noćni klubovi, odnosno kontakti zaraženih u noćnim klubovima.  


Navodno su u međuvremenu neki klubovi zbog zaraze zatvorili svoja vrata, riječ je o neslužbenoj informaciji koja još nije potvrđena.


(Hina) 

Vezane vijesti
Ažurirano: 28.2.2021. 11:38:47

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account