#ODGRADADOGRADA – MANGROOVE!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.11.2020. 15:55:51
#ODGRADADOGRADA – MANGROOVE!

Foto: Screenshot

Domaćin današnjeg izdanja projekta #OdGradaDoGrada je kreativni i talentirani tandem - Toni Starešinić i Željka Veverec, odnosno Mangroove!Mangroove su se na hrvatskoj glazbenoj sceni pojavili prije 15-tak godina, a nakon nekoliko albuma i uspješnih koncerata etablirali su se kao jedan od najboljih domaćih pop bendova. Svoj prvijenac objavili su 2009. godine, s albumom „Put na mjesec“ bili su nominirani za Porina u kategoriji Najbolji album klupske glazbe. Tu nominaciju zaradili su i albumom „Sami“. U međuvremenu su bili nominirani za Rock&Off nagradu u kategoriji za Pop&Off izvođača godine. Njihov spoj soula, funka, jazza i popa nagrađuju, čini se, i publika i kritika.


Projekt #OdGradaDoGrada krenuo je pod nazivom #OdSobeDoSobe na samom početku pandemije COVID-19 kada je bilo onemogućeno kretanje, druženje i sviranje. Situacija u hrvatskoj glazbi s obzirom na još uvijek aktualnu pandemiju i propisane mjere nije dobra, hrvatski glazbenici definitivno spadaju u jednu od pogođenijih profesija. Ovim oblikom promocije Unison – Hrvatski glazbeni savez u suradnji s Večernjim listom pruža podršku hrvatskim glazbenicima za vrijeme trajanja pandemije. Podršku su dali i drugi medijski partneri tako da Mangroove, kao i ostale glazbenike možete pogledati i u emisiji POPROCK.HR na HTV-u, zatim na CMC televiziji, te na portalima Mixer.hr, Popmix.hr, Sesvete danas, Zagreb.info i Karlovački.hr. Projektu su se priključile i lokalne tv postaje TrendTv iz Karlovca, Televizija Šibenik i zagrebačka Z1 televizija. 


Osnivači UNISONA – HRVATSKOG GLAZBENOG SAVEZA su: HDS – Hrvatsko društvo skladatelja, HGU – Hrvatska glazbena unija, HUIG – Hrvatska udruga istaknutih glazbenika, HUOKU – Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika i HUZIP – Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava.Video: PopRock.hr

Vezane vijesti
Ažurirano: 16.2.2021. 15:25:03

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account