Počele prijave za 26. Glazbenu nagradu Porin

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.10.2018. 12:40:55
Počele prijave za 26. Glazbenu nagradu Porin

Foto:

Otvaranjem procedure prijava za nominacije i službeno je započelo 26. izdanje Glazbene nagrade Porin.Prijave izdanja za ukupno 36 kategorija trajat će do 23. studenog, a odnose se na radove objavljene u izbornoj godini zaključno s 30.11.2018.


Iznimno, radove koji budu objavljeni između 23. i 30. studenog, ukoliko ne budu unaprijed prijavljeni putem aplikacije, bit će moguće prijaviti do 3. prosinca putem formulara koji će se moći zatražiti na e-mail adresi:  porin@porin.info


Ukoliko postoji interes kandidata da rad objavljen u 12. mjesecu tekuće  godine uđe u konkurenciju, prijava će biti prihvaćena, ali onda ne ulazi u konkurenciju iduće izborne godine. U tom slučaju, radovi objavljeni u 12. mjesecu 2018. godine mogu se prijaviti do 4. siječnja 2019., također putem formulara.


Upravni odbor Porina ove godine uveo je određene izmjene u opisima kategorija, a najveća je izmjena u kategoriji „Novi izvođač godine“. Sve detaljne informacije o izmjenama unutar kategorija dostupne su u Pravilniku koji je objavljen na službenim stranicama Porina.


Kategorija „Najbolji album za djecu“ je bienalna, bila je na jubilarnom 25. Porinu te je na 26. Porinu neće biti. 


U svim kategorijama osim ''Albuma godine'' mogu prijaviti albumi koji imaju 51% materijala iz zadnje 2 godine, izborne i prethodne, s tim da sve snimke moraju biti prvi put objavljene na albumu, a prethodno mogu biti objavljene samo kao singlovi ili kao dio kompilacije raznih izvođača. Dodatno, takav album mora biti objavljen u fizičkom obliku i adekvatno opremljen.


Za Porin se mogu prijavljivati i izdanja koja su objavljena digitalno, pod uvjetom da je snimka u legalnoj distribuciji te da zadovoljava minimalne profesionalne produkcijske standarde. 


Uz diskografske kuće, snimke i izdanja i dalje mogu prijavljivati autori, izvođači, novinari i glazbene institucije te svi zainteresirani građani RH, čime su u proces uključeni svi dionici hrvatske glazbe. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.1.2020. 12:45:09

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account