Merkel u razgovoru s Rajoyem poduprla jedinstvenu Španjolsku

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.10.2017. 15:34:24
Merkel u razgovoru s Rajoyem poduprla jedinstvenu Španjolsku

Foto: Daily Express

Njemačka kancelarka izrazila je, u telefonskom razgovoru u subotu sa španjolskim premijerom Marianom Rajoyom, potporu jedinstvu Španjolske, a istodobno je o situaciji u ovoj europskoj zemlji razgovarala i s predsjednikom Europske komisije Jeanom-Claudeom Junckerom, priopćeno je u ponedjeljak.


„Njemačka kancelarka je razgovarala s oba političara o stanju u Španjolskoj, a posebice je u razgovoru s Rajoyem potvrdila svoju podršku jedinstvu Španjolske“, rekao je glasnogovornik njemačke vlade u ponedjeljak.


Ona je u razgovoru s Rajoyom, kako je priopćeno, razgovarala i o tomu kako ojačati unutaršpanjolski dijalog „u okviru mogućnosti koje daje Ustav“.


Merkel će se ovoga tjedna u Berlinu sastati i s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom, ali nije precizirano hoće li tema razgovora biti i kriza u Španjolskoj.


U Europi raste zabrinutost zbog mogućeg proglašenja neovisnosti u regionalnom parlamentu Katalonije te moguće reakcije španjolske vlade, što bi moglo pogoršati ionako najtežu političku krizu u Španjolskoj u zadnjih nekoliko desetljeća. 


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.11.2017. 17:48:15

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account