Otkrivena najveća serija ubojstava u povijesti Njemačke?

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.8.2017. 13:32:34
Otkrivena najveća serija ubojstava u povijesti Njemačke?

Foto: News.com.au

Bivši njegovatelj Niels H., koji je 2015. osuđen na doživotni zatvor zbog ubojstva šest pacijenata, vjerojatno je odgovoran za smrt još 84 osobe, priopćila je policija u Oldenburgu u ponedjeljak.


„Prema najnovijim rezultatima istrage Niels H. je odgovoran za smrt najmanje 90 teško bolesnih pacijenata“, priopćili su predstavnici policije i državnog odvjetništva u Oldenburgu. Istražitelji vjeruju da je broj žrtava još veći ali naknadne toksikološke pretrage više nisu moguće jer su mnogi pacijenti u međuvremenu kremirani.


Niels H., koji se nalazi na služenju doživotne zatvorske kazne zbog dosad dokazanih šest ubojstava, kao njegovatelj u nekoliko klinika na sjeveru Njemačke teško bolesnim pacijentima je davao injekcije sa sredstvima koja su izazivala zastoj rada srca ili kolaps.


Danas 40-godišnji njegovatelj je nakon toga pacijentima spašavao život kako bi se prikazao kao junak no spašavanje pacijenata nije uspjelo u mnogim slučajevima. Ubojstva su počela 2000. i trajala su do 2005. kada je Niels H. uhićen.


Niels H. je upao u oči nakon što je natprosječno mnogo pacijenata umiralo tijekom njegove smjene.


Njemačka zaklada zaštite pacijenata odgovornim predbacuje „katastrofalne propuste“ na svim razinama.


„Kolege, policija i pravosuđe su predugo zatvarali oči pred ovim slučajem“, rekao je predsjednik zaklade Eugen Brysch. On je zatražio i efikasniji sustav alarmiranja pri najmanjoj sumnji u ovakav odnos prema pacijentima.


Državno odvjetništvo je podiglo optužnicu i protiv dvojice liječnika i bivšeg voditelja intenzivnog odjela zbog propuštenog djelovanja u slučaju ubojstva iz nehata.


Ukoliko se Nielsu H. dokažu novootkrivena ubojstva bit će to najveća serija ubojstava u kriminalističkoj povijesti Njemačke.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.9.2019. 15:26:44

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account