Fašnička povorka ponovno osvojila Zagreb

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.2.2018. 11:24:27
Fašnička povorka ponovno osvojila Zagreb

Foto: HTV

"Fašnik vu Zagrebu" s vlasti je svrgnuo gradonačenika Milana Bandića, te na Trgu bana Jelačića ugostio maskirane fašničke skupine. Maškare gradom vladaju od 6., a tako će ostati sve do 13. ovog mjeseca.


Fašnička povorka predvođena Kulturno-umjetničkim društvom Prepuštovec u veselom, glasnom i šarenom izdanju prodefilirala je našim gradom. "Fašnički hajduci" preuzeli su ključeve grada od gradonačelnika Bandića, a novi fašnički gradonačelnik postao je Grof Fulir fon Trut.


Tako je Zagreb ponovno postao karnevalska prijestolnica u čijem se srcu okupilo stotinjak maškara s raznih strana Lijepe naše, noseći tradicionalne kostime iz svog kraja. Dolazimo iz Međimurja, maskiramo se u krampuse, tradicionalno krampus dolazi uz svetog Nikolu pa mi imamo jednog svetog Nikolu, a nas ima 20-ak krampusa. Tradicionalne maske radimo od prirodnih materijala - drveta, ovčje i janjeće kože, a rogovi su jareći. Nama je drago da su nas pozvali u Zagreb, prvi put smo ovdje, rekao nam je jedan svetomartinski krampus.


Tzv. "fašnička nacija" ujedinjena će biti do utorka, kad će već tradicionalno spaliti fašnika, a vlast vratiti aktualnom gradonačelniku.


HTV


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.2.2018. 13:15:43

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account