Gradska uprava: Pomoć Zagrepčanima kod prijave za obnovu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.1.2021. 12:58:49
Gradska uprava: Pomoć Zagrepčanima kod prijave za obnovu

Foto: Sesvete danas

Zagrepčani, čiji su objekti stradali u potresu, od ponedjeljka, 18. siječnja, moći će zatražiti stručnu pomoć kod ispunjavanja obrazaca, sastavljanja prijave za obnovu i prikupljanja dokumentacije."S obzirom na složenu proceduru prijave, kao i zbog velikog broja priloga potrebnih za ostvarivanje prava, Grad Zagreb pružit će stručnu pomoć kod ispunjavanja obrazaca i sastavljanja prijave kao i kod prikupljanja dokumentacije", stoji u priopćenju iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika.


Timovi sastavljeni od dva djelatnika iz ureda gradske uprave rasporedit će se na osam lokacija po gradskim četvrtima i to: Donji Grad, Maksimir, Gornja Dubrava, Podsljeme, Podsused - Vrapče, Brezovica i dvije lokacije u Sesvetama.


Stručna pomoć građanima pružat će se od ponedjeljka do petka od 8 do 18 sati -  ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 16 sati, a utorkom i četvrtkom od 10 do 18 sati.


Službenici će pomoći pri ispunjavanju obrazaca, a organizirane su i osobe u uredima koje će davati hitne informacije putem telefona službenicima na terenu kako bi što kvalitetnije pomogli građanima.


Dokumentacija koju će gradski uredi dostaviti strankama u mjesne odbore su: izvodi iz matice rođenih, vjenčanih, registra partnerstva, uvjerenja iz katastarskog ureda, preslike katastarskih planova, potvrde da je građevinska dozvola uništena ili nedostupna i izrada kopija građevinske dozvole ukoliko je izgubljena građevinska dozvola.


U prostorima ZG Foruma u Gajevoj ulici pružat će se stručna pomoć za građane Donjeg grada, te za građane iz GČ Gornji grad- Medveščak, Črnomerec i Trnje. 


Za građane Maksimira stručna pomoć pružat će se u MO Dobri dol, a u MO Dankovec za građane Gornje Dubrave, te za građane iz GČ Donja Dubrava i Peščenica Žitnjak. 


Građani Podsuseda i Vrapča te  građani GČ Stenjevec, Trešnjevka - sjever i Trešnjevka - jug stručnu pomoć mogu dobiti u prostorima MO Stenjevec -sjever.


Za građane Podsljemena stručna pomoć pružat će se u prostorima MS Markuševec, a za građane Sesveta u objektu MS u Đurđekovcu i u objektu MS Sesvetski Kraljevec.


Građani Brezovice i GČ Novi Zagreb istok i zapad stručnu pomoć moći će dobiti u sjedištu GČ Brezovica i u prostoru MO Brezovica.


Postupci podnošenja zahtjeva za obnovu potresom oštećenih zgrada i zahtjeva za novčanu pomoć propisani su Zakonom o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije i Prvim programom mjera obnove zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-Zagorske županije i Zagrebačke županije oštećenih potresom na području Grada Zagreba, stoji u priopćenju iz zagrebačke Gradske uprave.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.2.2021. 11:53:42

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account