Kralj harmonije osvojio srebro kao jedan od najboljih svjetskih sladoleda

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 23.2.2024. 10:40:35
 Kralj harmonije osvojio srebro kao jedan od najboljih svjetskih sladoleda

Foto: Ledo

King Harmony osvojio srebro u kategoriji najinovativnijeg sladoleda, a Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje.



Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je nagrađen i za najbolje tehničko rješenje vezano za svoju prošlogodišnju investiciju u proizvodnju.


 King Harmony, sladoled od pistacije i bobičastog voća, kombinacija je neobičnih okusa i teksture koju su stručnjaci za sladoled ocijenili kao jednu od najinovativnijih u prošloj godini. Srebrnom nagradom u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda nagradio ga je IICC (International Ice Cream Consortium) na svojoj redovnoj godišnjoj konferenciji, nakon prezentacije i kušanja sladoleda proizvedenih diljem svijeta. Način na koji King Harmony spaja okus sladoleda pistacije obogaćen mekanim preljevom pistacije, uronjen u  preljev bobičastog voća i belgijsku bijelu čokoladu tako je sada dobio i međunarodno priznanje.


„Veseli nas što ćemo uskoro tržištu predstaviti još inovacija u King portfelju  “, rekla je je Andrea Klišanić, Marketing Manager Adriatic klastera iz tvrtke Ledo plus. 


Osim za sladoled, Ledo je osvojio nagradu i u kategoriji vezanoj za tehnologiju. Naime, kao najbolje tehničko rješenje u prošloj godini priznanje je dobila rekonstrukcija tunela za smrzavanje sladoleda u Ledu. 


„Pripreme za ekstruzijsku liniju, na kojoj će se proizvoditi naš premium segment sladoleda, a prvenstveno King proizvodi, već su u tijeku. Radi se o liniji vrijednoj oko 4,2 milijuna eura koja će nas učiniti još modernijim proizvođačem visokokvalitetnih sladoleda“, poručio je Andy Michaux, generalni manager Leda.


Godišnja konferencija Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda ove godine održana je  u Guatemali iz koje se Ledo se vratio s ove dvije nagrade. 


Create Account