Na jučerašnjoj Povorci ponosa i gradonačelnik Tomašević

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.7.2021. 11:56:11
 Na jučerašnjoj Povorci ponosa i gradonačelnik Tomašević

Foto: Grad Zagreb

Jubilarna, dvadeseta Povorka ponosa LGBTIQ zajednice, osoba i duginih obitelji  - Zagreb Pride 2021. pod geslom "Prajd zauvijek!“ u kojoj je sudjelovao i gradonačelnik Tomašević održana je jučer u zagrebačkom središtu. 




U Povorci je osim gradonačelnika sudjelovao i njegov zamjenik Luka Korlaet.

 

„Napredovali smo, ovo je prvi put da gradonačelnik dolazi na Pride. Želim poručiti, kao nova vlast, da je Zagreb otvoren grad koji slavi sve razlike i nitko ne smije i neće biti diskriminiran po bilo kojoj osnovi. Vidi se iz izjava političara zadnjih dana da još postoji prostora za napredak, a takve su izjave jako opasne“, komentirao je gradonačelnik.

 

Povorka, koja je prolazila Frankopanskom, Ilicom, Trgom bana Jelačića, Jurišićevom i Draškovićem je završila u Parku ponosa, Ribnjaku gdje se održao prosvjedni skup pod nazivom „Dvadeset prajdova zajedno u drugarstvu i otporu“ koji je bio upotpunjen zabavnim programom na kojem su nastupile Senidah, Fanny Pack by House of Flamingo, Željka Ru., te Tajga & Tundra.

 

Povorka ponosa se u Zagrebu održava od 2002. s ciljem borbe za otvorenost grada prema prihvaćanju različitosti čime Zagreb postaje boljim mjestom za život, a u organizaciji Udruge „Zagreb pride“ koja se zadnja dva desetljeća bori za društvo ravnopravnosti, prihvaćanja i jednakosti svih seksualnih i rodnih identiteta, svih oblika obitelji i zajedništva.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account