Tomašević danas u Sesvetama najavio izgradnju sportsko-rekreacionog centra Luka i produžetka Kolakove

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.4.2024. 17:22:56
Tomašević danas u Sesvetama najavio izgradnju sportsko-rekreacionog centra Luka i produžetka Kolakove

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Produžetak Kolakove koja će se vezati na Branimirovu u Brestju i izgradnja sportsko rekreacijskog centra Luka bile su glavne tomaševićeve teme danas u Sesvetama.




Sportsko rekreacioni centar Luka o kojem se priča već dugi niz godina krenut će u izgradnju, no, možda ne u obimu kakav je bio ranije zamišljen. Naime, dugi niz godina na prostoru oko negdašnjeg SRC-a Sesvete, pa nakon njega disco kluba Planet čiji su ostaci u međuvremenu uklonjeni sredstvima GČ Sesvete, govori se o potrebi revitalizacije negdašnjeg sportskog centra koji se sastojao od dva igrališta s tribinama i svlačionicama što je potom pretvoreno u diskoteku zatvorenu krajem devedesetih. Planirala izgradnja sportske dvorane kojih je svakako premalo u Sesvetama za sve potrebe, no do dana današnjeg ništa od toga. Čini se da je ta stara ideja ipak pala na plodno tlo u novoj gradskoj vlasti, međutim, prema onome što smo čuli na presici održanoj u nedjelju na Trgu Dragutina Domjanića ispred Muzeja Prigorja, nova sportska dvorana ne namjerava se graditi.


"Napravit ćemo sportske objekte otvorenog prostora za sport i rekreaciju s atletskom stazom. Bit će to sportsko-rekreacijski centar otvorenog tipa s multifunkcionalnim igralištima, atletskom stazom, otvorenim vježbalištem i drugim otvorenim objektima za što je već izdan projektni zadatak. Prostor sportsko rekreacijskog centra će biti uz Vuger potok svojevrsnu "Zelenu potkovu" Sesveta, jer je to jedina prava zelena okosnica uz vodotok, pa nas jako veseli što ćemo uskoro krenuti s izgradnjom Sportsko-rekreacijskog centra Luka", rekao je  uz ostalo Tomašević. 


Bilo je riječi i o prometu o čemu smo već izvještavali, a radi se o Branimirovoj i već najavljenoj Kolakovoj. Tomašević se osvrnuo o vrtićima koji su izgrađeni i koji se grade, zajedno sa zamjenicom Danijelom Dolenec najavio dogradnju vrtića Brestje, te rekonstrukciju i dogradnju škola u Kašini i Soblincu kako bi i te škole mogle prijeći u jednosmjensku nastavu koja se na području Sesveta sada izvodi jedino u Iveru i Vugrovcu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 16:50:08

Create Account