Voda istječe iz cijevi na trasi buduće Ceste br.6, ponovo pukla ničija cijev?

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.2.2024. 12:15:27
Voda istječe iz cijevi na trasi buduće Ceste br.6, ponovo pukla ničija cijev?

Foto: Čitateljica SD portala

Voda istječe najvjerojatnije iz puknute vodovodne cijevi u blizini novoizgrađenog šahta smještenog slučajno ili ne otprilike na sredini koridora buduće Ceste br. 6.



Kada je prije tri godine na trasi buduće Ceste br.6 pukla cijev, a voda šikljala iz zemlje kao riječni izvor, Vodovod se nekoliko dana branio da to nije njihova cijev, no nakon stotina ili tisuća kubika istekle vode, ipak su došli i sanirali kvar na trasi nepostojeće ceste. I dan danas Cesta br. 6 je buduća i čini se da se još ništa po tom pitanju u gradu ne radi, a novost je to što je ponovo pukla cijev. O tome nas je obavijestila čitateljica koja kaže da još nije jasno kako i zašto pucaju cijevi najmisterioznije ceste u Sesvetama, Ceste br. 6.


VODA U SESVETAMA DANIMA ŠIKLJA IZ ZEMLJE, VODOVOD TVRDI: NIJE NAŠA CIJEV


"U zadnjih nekoliko godina ovo je već treći ili četvrti puta pucanja cijevi u koridoru ceste 6, navodno je ekipa iz ViO izašla na uvid, nije mi poznato da li je pucanje sanirano ili se velike količine vode koje  izviru iz zemlje i dalje razlijevaju po okolnim livadama", kaže nam čitateljica dodajući kako je zanimljivo da je (slučajno, povezano ili ne....) netko napravio vodovodni šaht posred samog koridora buduće Ceste br. 6 i očito da je taj šaht spajan na glavni vod, pitajući se pri tom da li je to uzročno posljedično ili nije?  


Zanimljivo je i to što se poplava događa upravo uz taj novi šaht koji je izgrađen otprilike na sredini koridora buduće prometnice. 


Što se same spomenute ceste tiče, prije otprilike godinu dana objavili su odgovor na naš upit o stanju projekta Ceste br. 6 kad je odgovoreno da je ishođena lokacijska dozvola, te da se rješavaju imovinsko-pravni odnosi.


S druge strane imamo informaciju da vlasnike parcela predstavnici Grada još nisu kontaktirali u vezi otkupa parcela za trasu. 


Buduća Cesta br. 6 spajat će Ulicu 144. brigade HV-a s Industrijskom cestom kod Sljemenovih silosa i na neki će način zajedno s paralelnom Cestom br. 4 biti spoj Novog Jelkovca sa središtem Sesveta.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 16:50:08

Create Account