Najveseliji vozač kroz vikend napuhao 2,67 promila

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.6.2021. 14:51:10
Najveseliji vozač kroz vikend napuhao 2,67 promila

Foto:

Tijekom provođenja akcija pojačanog nadzora vozila i vozača šest je osoba smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, izvijestila je zagrebačka policija.




U vrijeme provođenja akcije, tijekom vikenda, od 4. do 7. lipnja,  utvrđeno je ukupno 640 prometni prekršaj, od čega 38 prekršaja vozača s alkoholom, zatim 289 prekršaja nepropisne brzine, 84 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 34 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, četiri prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, osam prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom te 182 ostala prekršaja.

 

Najveća zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:


U subotu, 6. lipnja oko 20.20 sati, 29-godišnji muškarac je upravljao osobnim automobilom kolnikom autoceste A3 u smjeru zapada. Obavljenim kontrolom kod graničnog prijelaza Bregana utvrđena mu je koncentracija alkohola od 2,67 g/kg.  Vozač je isključen iz prometa, oduzeta mu je vozačka dozvola na rok od 12 sati te je prepraćen na Prekršajni sud.

 

U subotu, 6. lipnja 23.30 sati u mjestu Sveti Ivan Zelina 22-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom Ulicom Vladimira Nazora u smjeru sjevera. Nadzorom vozila i vozača kod kućnog broja 64 utvrđena joj je koncentracija alkohola od 0,79 g/kg zbog čega je isključena iz prometa.

 

Prilikom provođenja akcije šest je osoba smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a sedam je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.


Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, sukladno čl. 199. st.1. i čl. 282. st. 10. ZSPC-a, testirane su četiri osobe od kojih je jedna imala pozitivan test, a jedna osoba odbila se testirati.


Od 38 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod sedam vozača (18,4%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg i evidentirano je 11 mladih vozača (29%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa. 


Create Account