Policija je izvijestila o rezultatima vikend akcije Alkohol i Brzina

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.8.2020. 11:10:14
Policija je izvijestila o rezultatima vikend akcije Alkohol i Brzina

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda na području Sesveta nije bilo većeg broja alkoholiziranih vozača, čini se da su se ponašali prema propisima, ali su imali sreću da nisu bili zaustavljeni.U dane provođenje akcije utvrđena su ukupno 682 prometna prekršaja, od čega 37 prekršaja vozača s alkoholom,  zatim 360 prekršaja nepropisne brzine, 66 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 50 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, tri pod zabranom, 10 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 152 ostalih prekršaja.


 

Najveća zabilježena koncentracija alkohola kod vozača je izmjerena u subotu, 2. kolovoza kod 48-godišnjaka, a koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se vožnjom unatrag kolnikom Gajeve ulice u smjeru sjeveroistoka. Kod raskrižja s Teslinom ulicom sudjelovao je u prometnoj nesreći, a alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola od 2,56 g/kg. Od značajnijih "napuhanih" veličina spomenimo još 47-godišnjaka koji je u Velikoj Gorici u Ulici Markuševec turopoljski upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 2,54 g/kg alkohola, 60-godišnjaka koji je u Dvoričekovoj ulici upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 2,28 g/kg alkohola, 37-godišnjaka koji je u Maksimirskoj ulici upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 2,21 g/kg alkohola, 57-godišnjaka koji je u Bidrovečkoj ulici upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 1,97 g/kg alkohola, 59-godišnjaka koji je u Jablanovcu upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 1,78 g  te 31-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 1,76 g/kg alkohola.

 

Najveća zabilježena koncentracija alkohola kod vozačica je izmjerena u subotu, 2. kolovoza kod 25-godišnjaknje, a koja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih a kretala se kolnikom Savske ceste u smjeru zapada. Prilikom alkotestiranja utvrđena je koncentracija od 0,92 g/kg. Vozačica je isključena iz prometa i  oduzeta joj je vozačka dozvola na rok od 12 sati.

 

Prilikom provođenja akcije, šest osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola i četiri osobe su uhićene i privedene na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

 

Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, sukladno čl. 199. st.1. i čl. 282. st. 10. ZSPC-a, testirane su ukupno tri osobe – test negativan.

 

Od 37 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 9 vozača (24,3%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg i evidentirana su četiri mlada vozača (10,8%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.


Vezane vijesti
Ažurirano: 1.3.2021. 13:51:03

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account