Policija uhvatila 28 pijanih vozača

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.8.2018. 17:17:36
Policija uhvatila 28 pijanih vozača

Foto: ilustracija

Zagrebačka policijska uprava objavila je izvještaj o rezultatima vikend akcije Alkohol i Brzina.Od 24. do 27. kolovoza, na području PU zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga. U dane provođenja akcije utvrđen je ukupno 471 prometni prekršaj, od čega je 28 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeto je 25 vozačkih dozvola, a iz prometa je isključeno 28 vozača. Kod 8 vozača (28,6 %) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1.5 g/kg ili su odbili alkotestiranje.


Najviše zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:


- u subotu, 25. kolovoza oko 21.30 sati u mjestu Kupljenovo, na raskrižju Ulice Matije Gupca i Hruševečke ulice, 33-godišnjak upravljao je teretnim automobilom marke Ford Transit pod utjecajem alkohola od 2,21 g/kg, isključen iz prometa i izdana Naredba o određivanju mjere opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole na rok od 12 sati.


- u nedjelju, 26. kolovoza oko 3 sata, 27-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom marke Renault Clio pod utjecajem alkohola od 0,92 g/kg, Gospodskom ulicom u smjeru sjevera. Dolaskom kod kućnog broja 33/a zbog mokrog i skliskog kolnika izgubila je nadzor nad vozilom te u nekontroliranom kretanju skrenula ulijevo, naletjela na rubni kamen Gospodske ulice, a potom na nogostup i na stup javne rasvjete. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 27-godišnja vozačica. Liječnička pomoć pružena joj je u KB Sveti Duh. Vozačici je izrečena mjera privremenog oduzimanja vozačke dozvole na rok od 12 sati.


Inače, za vrijeme akcije evidentirana je samo jedna vozačica (3,4%) koja je upravljala vozilom pod utjecajem alkohola. Prilikom provođenja akcije pet osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno su testirane tri osobe, a jedna je odbila testiranje. Od 28 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, evidentirano je osam mladih vozača (28,6%) kojima je izmjerena koncentaracija alkohola u nadzoru prometa.


U nadzoru je kontrolirano 726 vozila i vozača.


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.5.2019. 15:13:21

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account