Pomoć Grada Zagreba stradalima u potresu Sisačko-moslavačke županije

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.1.2021. 7:55:43
Pomoć Grada Zagreba stradalima u potresu Sisačko-moslavačke županije

Foto: Grad Zagreb

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić donio je Zaključak o korištenju sredstava proračunske zalihe u iznosu od 3.300.000,00 kuna kako bi pomogao stradalima u potresu na području Sisačko-moslavačke županije. Sredstva će biti usmjerena za financiranje sanacije štete na 11 obiteljskih kuća oštećenih ili srušenih u razornom potresu u prosincu prošle godine.


“Ovom humanitarnom i prijateljskom gestom Grad Zagreb pomaže pogođene gradove Petrinju, Glinu, Sisak i Hrvatsku Kostajnicu te općine Lekenik, Sunju, Donje Kukuruzare, Majur, Dvor, Topusko i Gvozd. Svatko od njih primit će financijsku pomoć u iznosu od 300.000,00 kn za sanaciju šteta uzrokovanih potresom. Suosjećamo s našim prijateljima jer smo nažalost i sami prošli sve to.  Moralna je obveza glavnog grada Republike Hrvatske pomoći gradovima, općinama i naseljima stradalima u Domovinskome ratu kao i pogođenima elementarnim nepogodama, što smo ovom prilikom i pokazali“, poručio je gradonačelnik. 


Ovim putem podsjećamo i kako je gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima i osobno posjetio stradala područja, te kako su zagrebačke gradske službe, prema nalogu gradonačelnika, promptno upućene na potresom razoreno područje Sisačko-moslavačke županije.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.2.2021. 11:53:42

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account