Studenti Algebre snimili spot za odgovorno udomljavanje pasa tijekom blagdana (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.12.2019. 22:25:05
Studenti Algebre snimili spot za odgovorno udomljavanje pasa tijekom blagdana (video)

Foto: screenshot videa

Tijekom blagdana neki ljudi nepromišljeno nabavljaju kućne ljubimce. Neki od njih ih kupuju, a neki udomljuju.Zato su studenti Visokog učilišta Algebra u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu snimili spot koji promiče odgovorno udomljavanje pasa. Iza spota stoje Mia Rajda, studentica dizajna vizualnih komunikacija, i Leo Vitasović, student multimedije.


„U sklopu kolegija Film, video i televizija koji drži profesor Robert Krivec, svaki semestar radimo jedan projekt, tj. reklamu. U ovom semestru nismo željeli napraviti tipičnu božićnu reklamu, nego ukazati na činjenicu da neka živa bića postaju neželjeni darovi. Bili smo šokirani kad smo doznali da se neki psi u skloništa vraćaju nakon blagdana. Svojim smo uratkom željeli osvijestiti ljude o činjenici da su psi živa bića, a ne igračke“, kazala je Mia Rajda.


Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu, zahvalio je studentima na angažmanu i poželio da njihov spot vidi što više ljudi.


Pojasnio je kako Sklonište u ovom razdoblju ne obustavlja udomljavanje pasa, nego dodatno provjerava namjere i mogućnosti potencijalnih udomitelja. 
Video: PR Sklonište Dumovec

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account