Svi na Terry Fox Run

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.9.2019. 17:29:18
Svi na Terry Fox Run

Foto: Grad Zagreb

Ususret jubilarnom, 20. po redu izdanju utrke Terry Fox Run, u centru Zagreba održala se humanitarna prodaja majica, a akciju je podržala i zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.Humanitarna utrka Terry Fox Run svake se godine trči u čast mladiću Terryju Foxu koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u utrku po Kanadi koju je nazvao „Maraton nade“. Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno, no utrku, nažalost, nije uspio završiti jer se bolest vratila i umro je u 22. godini. 


U čast hrabrom Terryju njegova je obitelj odlučila  pokrenuti akciju skupljanja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u 67 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska. Hrvatska obilježava dvadesetu godina održavanja, tijekom kojih se prikupilo više od 6,5 milijuna kuna i koja je okupila više od 100.000 sudionika. Dvadeseto izdanje utrke održat će se 29. rujna u Zagrebu na jezeru Jarun.


Humanitarna akcija održava se u organizaciji agencije MPG i Veleposlanstva Kanade u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Zagrebačkim holdingom, hotelom Esplanade Zagreb te agencijom XOXO, a pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva zdravstva te gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.


Cjelokupan iznos prikupljen tijekom akcije i ove godine donirat će se Institutu Ruđer Bošković za daljnja znanstvena istraživanja raka.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.2.2020. 10:38:56

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account