U Tehničkom muzeju Nikola Tesla otvoren 16. Festival znanosti

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.4.2018. 23:28:33
U Tehničkom muzeju Nikola Tesla otvoren 16. Festival znanosti

Foto: HRT

Znanost na popularan način sljedećih šest dana bit će prisutna u Tehničkom muzeju Nikola Tesla. U organizaciji Zagrebačkog sveučilišta, Biritish Councila i Tehničkog muzeja Nikola Tesla, pod temom Otkrića, ljubitelje znanosti očekuje bogat program i mnogobrojne radionice.


Znanost će bit prisutna u 20-ak gradova Lijepe naše uključujući i Zagreb, a žarišna točka s najviše programa na jednom mjestu u sljedećih šest dana je Tehnički muzej Nikola Tesla.


Edukacija i popularizacija i promocija znanosti - to nam je zaista potrebno! Posljednjih godina STEM je ključna riječ ili STEAM gdje se dodaje i umjetnost. To se sve očituje u našim programima. Tema su Otkrića tumačena od strane onih koji su osmilili radionice na zaista širok način. Tako da se očituje i znanstveni način i talent u približavanju kao i kreativnost tumačenja, rekla je ravnateljica spomenutog muzeja, Markita Franulić. 


Dodala je da su radionice brojne i raznolike te da obuhvaćaju od geologije, fizike, meteorologije sve do geografije. Da je ovogodišnja tema atraktivna te da pridonosi popularizaciji znanosti istaknuo je prorektor za znanost i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, Miloš Judaš. Podršku je dao i izaslanik ministrice znanosti i obrazovanja, Marko Košiček, najavljujući nove projekte kako bi se popularizirala znanost. Kroz EU fondove planiramo u suradnji s Ministarstvom rada nove pozive za projekte kojima bi se obrazovali budući popularizatori znanosti tako da cijelu ovu zajednicu popularizatora koja predano radi na ovakvim i sličnim manifestacijama ojačamo.


Jedna od najvećih i najstarijih manifestacija ove godine pokrit će ponovno cijelu Hrvatsku, a ulaz na sve programe i radionice u tehničkom muzeju je besplatan. 


Program možete pogledati na www.festivalznanosti.hr


Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account