V. gimnazija proslavlja veliki 80. rođendan

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.1.2019. 13:10:52
V. gimnazija proslavlja veliki 80. rođendan

Foto: V Gimnazija

Peta prirodnoslovno matematička gimnazija danas slavi 80. rođendan. Davne 1938. godine, 7. studenog, Zagreb je dobio novu školu. Bila je to muška gimnazija, a u prvoj školskoj godini njena djelovanja u klupama škole sjedila su 762 učenika.U povodu velike obljetnice u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u 18 sati biti će održana svečanost za učenike profesore i umirovljene profesore koji su obilježili rad škole.


Na 80. obljetnicu posebno je ponosan ravnatelj Pete gimnazije Tihomir Engelsfeld. 


-80. nam je godina ali još smo mladi, imamo dovoljno iskustva ali i poleta. Uvijek su od naše škole očekivanja velika, ali mi ćemo ih ispuniti i naša škola to već ispunjava godinama. Uvijek nastojima biti broj 1. i težimo da budemo jedna od najboljih hrvatskih gimnazija-.


Petu gimnaziju, popularnu Klaićevu, pohađa 726 učenika, a želja za upis u tu školu je znatno veća, što govori o kvalitetnom programu koji se ondje provodi, rekao je Engelsfeld.


-To je riješeno prije nekoliko godina kada su uvedeni elektronski upisi, i učenici koji se upisuju već znaju hoće li se moći upisati ili ne. Neke škole su već počele uvoditi prijemne ispite, a hoćemo li i mi to uvoditi za sada ne mogu reći-, rekao je Engelsfeld.


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.2.2021. 14:09:24

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account