V. gimnazija proslavlja veliki 80. rođendan

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.1.2019. 13:10:52
V. gimnazija proslavlja veliki 80. rođendan

Foto: V Gimnazija

Peta prirodnoslovno matematička gimnazija danas slavi 80. rođendan. Davne 1938. godine, 7. studenog, Zagreb je dobio novu školu. Bila je to muška gimnazija, a u prvoj školskoj godini njena djelovanja u klupama škole sjedila su 762 učenika.U povodu velike obljetnice u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u 18 sati biti će održana svečanost za učenike profesore i umirovljene profesore koji su obilježili rad škole.


Na 80. obljetnicu posebno je ponosan ravnatelj Pete gimnazije Tihomir Engelsfeld. 


-80. nam je godina ali još smo mladi, imamo dovoljno iskustva ali i poleta. Uvijek su od naše škole očekivanja velika, ali mi ćemo ih ispuniti i naša škola to već ispunjava godinama. Uvijek nastojima biti broj 1. i težimo da budemo jedna od najboljih hrvatskih gimnazija-.


Petu gimnaziju, popularnu Klaićevu, pohađa 726 učenika, a želja za upis u tu školu je znatno veća, što govori o kvalitetnom programu koji se ondje provodi, rekao je Engelsfeld.


-To je riješeno prije nekoliko godina kada su uvedeni elektronski upisi, i učenici koji se upisuju već znaju hoće li se moći upisati ili ne. Neke škole su već počele uvoditi prijemne ispite, a hoćemo li i mi to uvoditi za sada ne mogu reći-, rekao je Engelsfeld.


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.3.2018. 9:52:19

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account