Zagreb spreman za subotnju "Le Dîner en Blanc"

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 19.5.2017. 9:27:45
Zagreb spreman za subotnju "Le Dîner en Blanc"

Foto: HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Bila kiša ili lijepo vrijeme u Zagrebu će se u subotu, 20. svibnja, održati svečana večera u bijelom "Le Dîner en Blanc", čiju će lokaciju organizatori otkriti tek sat vremena prije večere, a time se i Zagreb pridružuje  brojnim svjetskim gradovima koji su to organizirali prema pravilima francuskog brenda.


Za zagrebački "Le Dîner en Blanc" prijave i ulaznice mogle su se nabaviti, kao i drugdje u svijetu, online, a predviđeno je da na toj večeri sudjeluje oko 800 ljudi, uz uvjet da u cijelosti budu odjeveni u bijelo, kao i da svi 'rekviziti' koje moraju ponijeti sa sobom (stolići, stolice, stolnjaci, ubrusi, pribor i drugo) također budu čisto bijeli. Nikakve bež ili nijanse ebanovine pritom nisu dopuštene, osim eventualnih srebrnih i zlatnih ukrasa, nakita i drugih modnih dodataka.

Iako je lokacija večere još nepoznata, iz organizatora i vlasnika licence za tu večeru, zagrebačke tvrtke MPG, na čijem je čelu Joe Bašić, poručuju da će to biti jedna od poznatijih i ljepših lokacija u Zagrebu.


Večera će u subotu početi u 19 sati mahanjem bijelim ubrusima, a organizatori ističu da je cilj te večere da gosti uživaju dijeleći hranu koju su sami pripremili, osim ako nisu vični pa mogu kupiti košaru s hranom, koju će pripremiti chefovi nekih od najboljih zagrebačkih restorana.

Od pića su dozvoljeni samo vino, pjenušci i voda, dakle bez piva, žestokih pića i drugog.

U sklopu večere goste očekuje i zabava s nastupima glazbenika i najboljih svjetskih DJ-a, performanse akrobata i plesača te vatromet oko ponoći kada bi večera trebala i završiti.

Gosti koji se posebno istaknu svojim glamuroznim odjevnim kombinacijama moći će osvojiti vrijedne nagrade, poput puta u Pariz i druge, a postoji mogućnost i organiziranog prijevoza do lokacije autobusima.


"Le Dîner en Blanc" u Parizu su 1988. pokrenuli François Pasquier i prijatelji, a do danas je to postala svojevrsna međunarodna senzacija koja se organizira na svim kontinentima u više od 70 gradova u više od 25 zemalja svijeta.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.6.2020. 23:39:05

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account