Zagreb spreman za subotnju "Le Dîner en Blanc"

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 19.5.2017. 9:27:45
Zagreb spreman za subotnju "Le Dîner en Blanc"

Foto: HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Bila kiša ili lijepo vrijeme u Zagrebu će se u subotu, 20. svibnja, održati svečana večera u bijelom "Le Dîner en Blanc", čiju će lokaciju organizatori otkriti tek sat vremena prije večere, a time se i Zagreb pridružuje  brojnim svjetskim gradovima koji su to organizirali prema pravilima francuskog brenda.


Za zagrebački "Le Dîner en Blanc" prijave i ulaznice mogle su se nabaviti, kao i drugdje u svijetu, online, a predviđeno je da na toj večeri sudjeluje oko 800 ljudi, uz uvjet da u cijelosti budu odjeveni u bijelo, kao i da svi 'rekviziti' koje moraju ponijeti sa sobom (stolići, stolice, stolnjaci, ubrusi, pribor i drugo) također budu čisto bijeli. Nikakve bež ili nijanse ebanovine pritom nisu dopuštene, osim eventualnih srebrnih i zlatnih ukrasa, nakita i drugih modnih dodataka.

Iako je lokacija večere još nepoznata, iz organizatora i vlasnika licence za tu večeru, zagrebačke tvrtke MPG, na čijem je čelu Joe Bašić, poručuju da će to biti jedna od poznatijih i ljepših lokacija u Zagrebu.


Večera će u subotu početi u 19 sati mahanjem bijelim ubrusima, a organizatori ističu da je cilj te večere da gosti uživaju dijeleći hranu koju su sami pripremili, osim ako nisu vični pa mogu kupiti košaru s hranom, koju će pripremiti chefovi nekih od najboljih zagrebačkih restorana.

Od pića su dozvoljeni samo vino, pjenušci i voda, dakle bez piva, žestokih pića i drugog.

U sklopu večere goste očekuje i zabava s nastupima glazbenika i najboljih svjetskih DJ-a, performanse akrobata i plesača te vatromet oko ponoći kada bi večera trebala i završiti.

Gosti koji se posebno istaknu svojim glamuroznim odjevnim kombinacijama moći će osvojiti vrijedne nagrade, poput puta u Pariz i druge, a postoji mogućnost i organiziranog prijevoza do lokacije autobusima.


"Le Dîner en Blanc" u Parizu su 1988. pokrenuli François Pasquier i prijatelji, a do danas je to postala svojevrsna međunarodna senzacija koja se organizira na svim kontinentima u više od 70 gradova u više od 25 zemalja svijeta.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.12.2020. 14:44:41

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account