Zagrebačka Zimska služba spremna za zimu!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.11.2017. 15:56:47
Zagrebačka Zimska služba spremna za zimu!

Foto: Ilustracija

Ove sezone će u održavanju prohodnosti cesta i sigurnog prometa sudjelovati 264 ekipe, 5 više nego prethodne. Ekipe su raspoređene u 15 baza po cijelom gradu, a svaku ekipu čini teretno vozilo s ralicom i posipačem kojim upravlja vozač.


U skladištu je pohranjeno 19 tisuća tona, a u pričuvi je još 16 tisuća tona soli.


Ove godine smo rezervirali 40 millijuna kuna za Zimsku službu. Da sutra padne snijeg mi smo spremni izići na ulicu i kroz određene stupnjeve pripravnosti reagirati u pravo vrijeme, rekao je gradonačelnik Milan Bandić.


Četiri su stupnja pripravnosti koji ovise o vremenskim prilikama te dva prioriteta čišćenja ulica, objašnjava voditelj podružnice Zagrebačke ceste, Ante Todorić, Prvi prioritet su bivše javne ceste; ceste s javnim prijevozom; pristupi bolnicama, školama, vrtićima, staračkim domovima, gradskim i državnim ustanovama; a drugi prioritet su sve ostale ulice.


Zimska služba je organizirana tijekom cijelog zimskog razdoblja koje službeno počinje u srijedu od kada je obvezna uporaba zimske opreme na zimskim dionicama cesta, Zimske dionice nisu u gradu Zagrebu i okolici. Zimski uvjeti u gradu vrijede kada je više od 5 centimetara snijega na kolniku, rekao je Željko Kalečak iz Vulkala, a budući da su velike gužve kod vuklanizera, savjetuje, Ne treba čekati tri, četiri, pet sati u koloni za promjenu guma. Pričekajte kraj sljedećeg tjedna, bit će manje gužve.  


Sljedeći tjedan, prema prognozi, u gradu neće biti snijega tako da se još stignete pripremiti za zimske uvjete.


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.1.2020. 14:35:02

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account