ZET će dobiti 29 novih autobusa

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.1.2019. 17:39:04
ZET će dobiti 29 novih autobusa

Foto: ZET

ZET će dobiti novih 29 autobusa. Dogovoreno je to Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava iz Fondova EU -a koji su potpisali naš Grad, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije te ZET.Gotovo 56 milijuna kuna od čega 85 posto sufinancira Europska unija vrijedan je projekt kojim bi naš grad trebao dobiti nove autobuse.


Direktorica ZET-a, Ljuba Žgela, zadovoljna je postignutim dogovorom - Ovo je jedan jako lijepi događaj za grad Zagreb, za ZET. U već dijelu postupaka koje smo ostvarili financiranih putem EU fondova ovo je još jedna pomoć, poticaj gradu Zagrebu za što kvalitetniji i bolji prijevoz. Autobusi su nam potrebni; oni će voziti samo na području grada Zagreba.


S današnjim ugovorom, ističe ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, završava projekt ukupne vrijednosti 314 milijuna kuna kojim je nabavljeno 187 novih autobusa za devet gradova. S našim su pak gradom potpisani ugovori za ukupno 44 nova autobusa, kad se današnjih 29 zbroji s 15 iz 2017. godine - Spomenuli smo da smo 2017. potpisali prvi ugovor o bespovratnim sredstvima. S ovim danas zaokružujemo priču oko nabavke autobusa u ovom operativnom programu. Naravno, suradnja Republike Hrvatske i grada postoji na čitavom nizu drugih projekata. Što se tiče Ministarstva prometa mi vidimo i definirat ćemo suradnju s gradom Zagrebom i oko rotora i oko obnove tramvajske infrastrukture u Zagrebu - rekao je Butković.


O suradnji Grada i države opet je govorio i gradonačelnik Milan Bandić - To treba usaglašeno na razini premijera i gradonačelnika. Radi se o 5 do 7 projekata o kojima vlada ogroman interes. Neki su već u fazi rješavanja kao Imunološki zavod, kao Dječja bolnica koja starta za koji dan. 


A javni prijevoz, za sada, napominje gradonačelnik, neće poskupjeti - Peglamo proračun i pokušavamo sa svakom kunom što bolje gospodariti da bi nam ostalo za što manje dizanje cijena, a što redovitiju isporuku javne usluge građanima. Ako za dva, tri posto s novim autobusima i novim tramvajima stimuliramo javni prijevoz mi ćemo biti zadovoljni.


Nadamo se da će novi autobusi Zagrepčane potaknuti da sve više koriste javni prijevoz, kojeg sada, rečeno je na potpisivanju ugovora, koristi samo 12 posto građana.


Vezane vijesti
Ažurirano: 12.10.2019. 13:25:45

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account