Zoološki se vrt otvara na Praznik rada

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.4.2020. 21:03:29
Zoološki se vrt otvara na Praznik rada

Foto: Zoo Zagreb

Zoološki vrt grada Zagreba za posjetitelje se otvara ovoga petka, na Praznik rada 1. svibnja.



Rad Vrta bit će prilagođen aktualnoj situaciji te preporukama epidemiologa.


Za posjetitelje će biti otvoren svakodnevno, uključujući nedjelje, praznike i blagdane, od 9 do 20 sati, a građani će u Vrt moći ući do 18.30. Tada se zatvara glavna blagajna, jedina koja će raditi do daljnjega. Naime, na taj se način nadzire broj posjetitelja. U Vrtu istodobno može biti najviše 400 posjetitelja.


Kod glavne su blagajne uređene hodne plohe za ulaz i izlaz posjetitelja. To podrazumijeva i posebnu signalizaciju koja građane potiče na poštivanje socijalne distance, tj. razmaka od dva metra između ljudi.


Posjetitelji se neće moći služiti dječjim igralištima i ona su zbog toga ograđena. Nije dopušten ni ulazak u unutarnje paviljone osim na galeriju Tropske kuće odakle se promatraju nilski krokodili.


Budući da nije dopušten izravan kontakt ljudi sa životinjama, nije moguć ulaz posjetitelja u Dječji zoo te druge tzv. „walk in“ nastambe. Sve životinje posjetitelji će moći promatrati sa šetnica. Preporučuje im se da izbjegavaju dodirivanje stakala i ograda.  


Posjetiteljima se savjetuje da nose maske, a na ulazu u Vrt da koriste dezinfekcijsko sredstvo. Na ulazu te svim objektima stavljene su dodatne oznake uz odgovarajuća objašnjenja i upute.


Blagajnice su opskrbljene dezinficijensom, zaštitnim maskama i rukavicama. I ostali se djelatnici pridržavaju savjeta epidemiologa.


Kako bi Zoološki vrt grada Zagreba posjetiteljima ponovo otvorio svoja vrata u što ljepšem izdanju, u tijeku je dodatno uređenje nastambi životinja te okolne hortikulture.


Suvenirnica Baobab i restoran Kod morskog lava ne rade do daljnjega, a o njihovu će otvorenju građani biti naknadno obaviješteni.


Vezane vijesti
Ažurirano: 1.4.2024. 12:50:02

Create Account