Deseci tisuća protiv terorizma na koncertu Ariane Grande u Manchesteru

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 5.6.2017. 8:50:21
Deseci tisuća protiv terorizma na koncertu Ariane Grande u Manchesteru

Foto: EPA/NIGEL RODDIS

Američka pjevačica Ariana Grande nastupila je u nedjelju navečer na dobrotvornom koncertu "Volimo Manchester" na kojem je oko 50.000 ljudi reklo "ne" terorizmu nakon krvavih terorističkih napada u Manchesteru i Londonu.


Koncert je održan u spomen na 22 žrtve terorističkog napada u svibnju, uključujući djecu i tinejdžere, neposredno nakon koncerta Ariane Grande u tom gradu na sjeveru Engleske.

Otvorio ga je pjesnik Tony Walsh, koji je napad u Manchesteru povezao sa subotnjim u Londonu u kojem je ubijeno sedam i ranjeni deseci osoba.

"Mržnja nikada neće pobijediti, strah nas nikad neće podijeliti, jer danas smo ujedinjeni za Manchester", rekao je menadžer američke pjevačice Scooter Braun, prije nego što je Grande došla na pozornicu.

Njoj će se kasnije priključiti Katy Perry, Justine Bieber, Miley Cyrus i Coldplay.

Koncert se uživo prenosi na televiziji i internetu, a osiguravaju ga jake policijske snage.


Britanske vlasti izvijestile su u nedjelju ujutro da će se koncert u Manchesteru održati unatoč napadu u subotu navečer u Londonu.

Deseci tisuća okupljenih odaju počast ne samo žrtvama napada 22. svibnja u Manchesteru na izlasku s koncerta američke pjevačice, nego i sedmoro poginulih i pedesetak ozlijeđenih u napadu na London Bridgeu u subotu navečer i u četvrti Borough Market.

Sav prihod od koncerta koji se održava na gradskom stadionu za kriket namijenjen je žrtvama napada bombaša samoubojice u Manchesteru i njihovim obiteljima.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.11.2020. 13:08:55

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account