Facebook mijenja strategiju radi veće zaštite privatnosti

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.3.2019. 22:40:27
Facebook mijenja strategiju radi veće zaštite privatnosti

Foto: Facebook

Mark Zuckerberg je obećao da će strateškim zaokretom pretvoriti Facebook u platformu brižniju prema privatnom životu korisnika, usmjerenu na povjerljivost. Facebook mora postati ujedinjena mreža usmjerenija na privatne razmjene (za razliku od objave 'postova' koje može pročitati veliki broj ljudi) i na formate tipa 'priča' koje se brišu nakon 24 sata.


- Kada mislim o budućnosti interneta, mislim da će platforma za komunikacije usmjerena na 'privatno' postati još važnija od današnjih otvorenih platformi, ocijenio je i najavio da namjerava omogućiti sigurna online plaćanja.


- Ta promjena odgovora novim ukusima korisnika. Danas već vidimo da su privatne poruke, 'priče' i male skupine najbrže rastući online formati komuniciranja, napisao je Mark Zuckerberg u postu objavljenom na svom Facebook zidu.Izvršni direktor Facebooka namjerava tehnički ujediniti mrežu s njezinim ostalim aplikacijama Messenger, Instagram i WhatsApp. Ubuduće će biti moguće izravno razmjenjivati poruke putem tih mreža koje će moći šifrirati podatke, što je danas moguće samo na WhatsAppu.


- Iako trenutačno nismo visoko na ljestvici po zaštiti privatnosti, razvit ćemo usluge koje ljudi stvarno žele, jamčio je Zuckerberg.  


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.1.2019. 22:18:03

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account