U Kolumbiji službeno priznat brak utroje

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 13.6.2017. 12:48:43
U Kolumbiji službeno priznat brak utroje

Foto:

Kolumbija, gdje je brak osoba istog spola ozakonjen 2016., početkom lipnja je službeno priznala obitelj koju čine trojica muškaraca.


"Htjeli smo ozakoniti našu obitelj. Ovo je 'mnogoljubna' obiteljska zajednica. Ovo je prvi put da se takva obitelj prizna pred zakonom u Kolumbiji", rekao je Victor Hugo Prada, član te zajednice, u snimci objavljenoj u ponedjeljak.

Taj glumac i dvojica njegovih partnera su 3. lipnja u Medellinu službeno sklopili bračnu zajednicu poznatu u Kolumbiji kao "trieja".

Victor Hugo je treći član bračne zajednice koju su 2000. sklopili fizioterapeut i novinar, što je bio prvi gay brak u Kolumbiji.

Premda ovakva vrsta otvorene zajednice nije rijetkost, ovo je "prvi put da je ozakonjena", rekao je za AFP German Rincon Perfetti, odvjetnik udruge LGBT osoba (okuplja lezbijke, homoseksualce, bi - i transseksualce). "Ovo je priznanje da postoje i druge vrste obitelji", ocijenio je.

Rincon napominje da ova vrsta bračne zajednice ima "sto posto pravne" učinke za trojicu muškaraca koji u slučaju smrti ili razvoda imaju pravo na podjelu imovine i na mirovinu.

Istospolni parovi u Kolumbiji mogu usvajati malodobnu djecu, čak i ako nisu biološka djeca nekog od partnera.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.3.2018. 17:39:15

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account