Lisa Hannigan u četvrtak u Tvornici kulture

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 28.3.2017. 19:13:58
Lisa Hannigan u četvrtak u Tvornici kulture

Foto: hannigan.jpg

Irska kantautorica anđeoskog glasa Lisa Hannigan dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u četvrtak, 30. ožujka, najavio je organizator koncerta.


Počela je karijeru u bendu Damiena Ricea, te je svojim vokalima doprinijela njegovom debitantskom uratku "O", koji je prodan u platinastoj nakladi. Iako je s njim nastupala sedam godina, tek je objavom vlastitog debitantskog uratka "Sea Sew" talent Lise Hannigan postao u potpunosti očit.

Dvostruko platinasto debi izdanje nominirano je za Mercury nagradu, te je osvojilo nagradu za najbolji irski album 2009., nakon čega su uslijedili i hvalospjevi kritike, učestali nastupi, među kojima treba izdvojiti Glastonbury.

Od tada je Hannigan na vlastitom glazbenom putu i surađuje s imenima kao što su Ray LaMontagne, Richard Hawley, Herbie Hancock i Glen Hansard. Glumački debi je imala u Oscarom nagrađenom "Song Of The Sea", a njen glas se pojavljuje u TV seriji "Fargo" i filmu "Gravity", koji je nominiran za Oscara.

Iz 2011. je album "Passenger", koji je završio na prvom mjestu radijskih ljestvica u Irskoj, te joj donio još jednu nagradu Choice Music.

Najnoviji uradak je prošlogodišnje izdanje "At Swim", koje je nastalo u suradnji s Aaronom Dessnerom iz The Nationala. Kritika hvali suptilno izdanje puno emocija, a Lisin glas prolazi sve od opere do folk zvuka uz puno nježnosti i intimnosti.

Kao predizvođač nastupit će Brandon Miller, kantautor koji se kreće u americana indie folk okvirima.


(Hina)


Create Account