Nina Kraljić trio večeras u Jazz caffe Forum

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.2.2024. 10:32:33
Početak: 16.02.2024. 21:00
Nina Kraljić trio  večeras u Jazz caffe Forum

Foto: Plakat

 Nina je u zadnje vrijeme posvećena njegovanju naših slavenskih korijena i inspirirana etničkim zvukovima, legendama, filmskim zapisima o čemu govore i njene nove pjesme.



Nina i njen bend već su dobro znani i rado viđeni gosti u Sesvetama!  Održati će koncert sa početkom u 21 h, ulaz je free, stoga požurite rezervirati svoje mjesto! Rezervacije su na broj telefona 01/2005 534 ili preko Facebook stranice Jazz Caffe Forum!


 Što Vas očekuje? 

Prava world music poslastica, jer Nina je pripremila presjek etno i filmske glazbe, žanrova koji su joj oduvijek bili nadraži, obrade i autorske koje označavaju novi početak njenog stvaranja i usmjerenje prema etno i ambijentalnoj glazbi pod umjetničkim nazivom Alkonost of Balkan. Uz Ninu će nastupiti Miroslav Gugić na gitari i  Josip Mimica na klarinetu.


Malo o projektu "Alkonost of Balkan":

Alkonost je mitološka žena ptica slavenskih korijena koja svojim glasom utječe na ljude (uspavljuje ih ili hipnotizira).  Nini su glazba i priroda vječna inspiracija, te to nastoji prikazati u svojim pjesmama. Pripadnica je mlađe generacije suvremenih etno umjetnika, svojom glazbom nastoji oživjeti i popularizirati našu kulturnu baštinu, te je približiti široj publici. Posvećena je njegovanja naših slavenskih korijena i inspirirana etničkim zvukovima, legendama, filmskim zapisima o čemu govore i njene nove pjesme.

 

Ninu zanima glazba od koje se čovjek naježi od osjećaja istine i snage, glazba koja Vas zvukom i porukom privlači do samih korijena Zemlje.   Alkonost je projekt koji nas želi vratiti u vrijeme kad su ljudi bili povezani u zajednicama i štovali prirodu i jednostavne stvari srca i duše! 


Video: Nina Kraljić

Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 16:22:00

Create Account