U HNK Zagreb počinje "Ciklus koncerata nedjeljom"

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 10.2.2017. 16:49:55
U HNK Zagreb počinje "Ciklus koncerata nedjeljom"

Foto: Hina

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu pokreće novi projekt "Ciklus koncerata nedjeljom", u sklopu kojeg će se publici jednom mjesečno u foyeru kazališta u pomno odabranim glazbenim programima predstavljati vrhunski glazbenici, a otvorit će ga u nedjelju 12. veljače Duo Kušan – Gilming.


Ciklus, zajednički projekt HNK-a Zagreb i Udruge hrvatskih trombonista i tubista Busina, do kraja tekuće sezone donosi ukupno pet nedjeljnih matineja za glazbene sladokusce.

Kako se ističe u najavi, prve nastupaju violončelistica Petra Kušan, laureatkinja mnogih državnih i međunarodnih natjecanja, koja redovito nastupa kao solistica diljem Europe; te pijanistica Petra Gilming, pobjednica brojnih državnih i međunarodnih natjecanja, dobitnica Rektorove te Dekanove nagrade Sveučilišta u Zagrebu i Nagrade Hrvatskoga glazbenog zavoda.

Kušan, članica orkestra Opere HNK-a Zagreb, i Gilming, umjetnička suradnica na Odsjeku gudačkih instrumenata Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, za HNK-ovu će jutarnju publiku u nedjelju 12. veljače izvesti Adagio i Allegro op.70 R. Schumanna, Sonatu za violončelo i klavir, op.119 S. Prokofjeva te Sonatu za violinu i klavir u A-duru C. Francka.

Ciklus koncerata u zagrebačkome HNK održavat će se do kraja sezone nedjeljom u foyeru u 11 sati, a kao gosti su najavljeni Gorana Biondić Ruško, Adela Golac Rilović i Darijan Ivezić (26. veljače), Alisios kamerata (26. ožujka), Busina brass kvintet (23. travnja) te, za kraj sezone, 14. svibnja, Kvintet trombona i Gorana Biondić Ruško.


(Hina)


Create Account