Facebook grupa "Zakaj volim Zagreb" u Muzeju Grada Zagreba

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 29.5.2017. 13:29:33
Facebook grupa "Zakaj volim Zagreb" u Muzeju Grada Zagreba

Foto: Jedna od fotografija sa izložbe; autorica Sandra Hunjek

Facebook grupa "Zakaj volim Zagreb", jedna od najbrojnijih i najaktivnijih na ovdašnjim društvenim mrežama, predstavit će od 30. svibnja na istoimenoj izložbi u Muzeju Grada Zagreba šezdesetak fotografija, čime će obilježiti Dan Grada Zagreba.


Od osnutka prije više od sedam godina grupa "Zakaj volim Zagreb" prikupila je više od 53 tisuće članova iz cijelog svijeta, koji svojim fotografijama, videozapisima i komentarima podsjećaju na ljepote i zanimljivosti Zagreba, njegovu kulturu, povijest, tradiciju.

Iz Muzeja grada Zagreba, koji već 110 godina čuva i predstavlja baštinu glavnog grada Hrvatske, kažu da su tom izložbom željeli pokazati korisnicima kako je muzejski prostor namijenjen njima, ne samo kao konzumentima ponuđenih sadržaja, već i kako ondje njihove ideje, emocije, doživljaji i saznanja mogu postati kreativan muzejski proizvod.  

"S druge strane, taj se proizvod tako prezentira i sve većem broju onih koji Zagreb posjećuju poslovno, turistički ili s nekom drugom pobudom, te će i oni, kroz 60 odabranih fotografija, moći vidjeti i doživjeti s kojim entuzijazmom i ljubavlju autori promatraju i bilježe današnjicu Zagreba", ističe se u najavi.

Autori koncepcije i koordinatori izložbe su viša muzejska pedagoginja Vesna Leiner i voditelj grupe Ivan Brnčić.

Izložba će biti otvorena do 2. srpnja.


(Hina) 


Vezane vijesti
Ažurirano: 31.5.2023. 9:23:46

Create Account