Lutke Nataše Balan Lambevske u Narodnom sveučilištu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.9.2019. 10:02:19
Lutke Nataše Balan Lambevske u Narodnom sveučilištu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Sinoć je u predvorju kazališne dvorane Narodnog sveučilišta Sesvete otvorena izložba Lutke svestrane Nataše Balan Lambevske.




Lutke se u raznim oblicima, veličinama i s raznim idejama mogu izraditi od mnogo različitih materijala. Nešto od svega toga može se vidjeti na izložbi lutaka pod jednostavnim nazivom Lutke autorice Nataše Balan Lambevske koju je sinoć uz samu autoricu otvorila voditeljica Centra za kulturu Narodnog sveučilišta Aida Vidović Krilanović.


Nataša Lambevska svestrana je umjetnica, autorica zbirki priča, pjesama i igrokaza za djecu, autorica priručnika za lutkare „Zijevalice“, „Gužava na grani“ i dr.


Voditeljica je kreativnih radionica za učenike, nastavnike i odgojitelje te osobe treće životne dobi. Višegodišnja je suradnica tvrtke Vegor art – kreativne ideje, autorica igrokaza „Priča iz bare“, izvedenog i emitiranog u emisiji Bijela vrana Hrvatske radio-televizije, voditelja  Mladena Kušeca te voditeljica Kreativnog kutka u emisiji Dorica OTV-a.


Rođena je u Zagrebu, učitelj savjetnik je u Osnovnoj školi  Vugrovec-Kašina te voditeljica Lutkarsko dramskog studija Centra za kulturu Narodnog sveučilišta „Sesvete“.


U glazbenom dijelu otvorenja izložbe violončelo je zasvirala polaznica 4. razreda Glazbene škole Zlatka Grgoševića, Dora Kuliš inače nagrađivana učenica na mnogim velikim školskim glazbenim natjecanjima.


Natašine Lutke zainteresirani mogu razgledati svakim danom u radno vrijeme sveučilišta, "Od ve do ve", kako nam je u šali rekla voditeljica Centra Vidović - Krilanović ili za vrijeme održavanja programa u dvorani, a ostaje otvorena do 11. listopada.



Create Account