Održani 6. likovni susreti, otvorena izložba radova

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.9.2017. 0:18:36
Održani 6. likovni susreti, otvorena izložba radova

Foto: Sesvete danas, Darko Židak i Borko Samec

Desetak umjetnika, akademskih slikara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Srbije (Vojvodine), Nepala i Malezije sudjelovalo je na 6. likovnim susretima u Vugrovcu.



Likovni susreti, svojevrsna likovna kolonija kao dio manifestacije Vugrovečko Miholje, ponudila je dvadesetak izvrsnih djela likovne umjetnosti, stvaranih u proteklih tjedan dana u Vugrovcu.

Izložba je otvorena u galeriji Farof, negdašnjem vinskom podrumu velebnog zdanja vugrovečkog farofa u kojem umjesto bačvi već nekoliko godina stanuju umjetnička djela, prvenstveno slike, ali i sklupture, te instalacije. 


Goste je u ime domaćina, KUD-a Dragutin Domjanić iz Vugrovca pozdravio prof. Vlado Vuger, zamjenik predsjednice KUD-a i ravnatelj vugrovečke osnovne škole. O susretima i umjetnicima govorila je umjetnička voditeljica susreta, povjesničarka umjetnosti Sanda Stanačev Bajzek. 

U ime hrvatskih umjetnika okupljenih u udrugu Cro art iz Subotice (Vojvodina), dar domaćinima je predao  predsjednik Josip Horvat, a vugrovečki župnik koji je ujedno i domaćin cijele ove lijepe priče vlč. Filip Lucić izrazio je zadovoljstvo vidljivim podizanjem kulturne ljestvice u Vugrovcu, ali i Sesvetama. 

Izložbu je otvorio predsjednik vijeća gradske četvrti Sesvete Stjepan Kezerić, ujedno izaslanik gradonačelnika Bandića. "Impresioniran sam ovime što ovdje vidim, nisam za to do sad znao ali doista me se duboko dojmila cijela vaša priča oko ovih likovnih susreta", rekao je otvarajući izložbu Kezerić. 

Izložba se može razgledati svakodnevno do pred Božić. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.2.2024. 17:31:47

Create Account