Petra Jovanovska i Krzysztof Bartnik: PUTUJUĆI KROZ KRUG I KVADRAT

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.8.2020. 11:30:06
Početak: 25.08.2020. 19:00
Petra Jovanovska i Krzysztof Bartnik: PUTUJUĆI KROZ KRUG I KVADRAT

Foto: Muzej Prigorja

Galerija Kurija Muzeja Prigorja poziva sve ljubitelje umjetnosti na otvorenje izložbe slika.Muzej Prigorja poziva sve ljubitelje umjetnosti na otvorenje izložbe u muzejskoj galeriji. Uz ovu u pripremi je nekoliko izložbi.


"Kako smo dugo bili zatvoreni, imat ćemo nešto učestalija otvorenja, gotovo pa u dvotjednom ritmu. Za početak bit će to dvije međunarodne likovne izložbe, prva Petre Jovanovske i Krzysztofa Bartnika, a za dva tjedna Slikarstvo iz Zbirke grada Graza, a sve to ususret 35. obljetnici Galerije Kurija koja se obilježava 2021. godine", rekao nam je glasnogovornik Muzeja Prigorja Tomislav Mrčić.


Otvorenje izložbe bit će ovog utorka, 25. kolovoza u 19 sati na otvorenom prostoru ispred ulaza u muzej, a u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.Makedonska grafičarka i slikarica Petra Jovanovska i poljski slikar Krzysztof Bartnik za svoje izložbeno predstavljanje u Hrvatskoj odabrali su komunikaciju geometrijskim oblicima - krugom i kvadratom te njihovom simbolikom kao glavnom temom.


Slike ovo dvoje autora, svojevrsni su istraživački umjetnički poligoni u kojima oni propituju potencijale slike kao medija vizualne komunikacije, ali to su i meditativni prostori njihova bivanja i snova i mjesta jasnih metaforičkih konotacija. Slikarstvo koje se kreće u okvirima tendencija slikarskog minimalizma, usmjerenog prema čistoći i univerzalnosti likovnog jezika.


(iz predgovora Sande Stanaćev Bajzek)


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.12.2020. 21:24:31

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account