Planeta Zemlja u Francuskom kulturnom institutu u Zagrebu

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 30.9.2019. 23:15:41
Planeta Zemlja u Francuskom kulturnom institutu u Zagrebu

Foto: Tomislav Radić

U Francuskom institutu u Zagrebu u organizaciji Air France-KLM grupacije  otvorena je  izložba fotografija poznatog putopisca i fotografa Gorana Jovića pod nazivom Planeta Zemlja. 



Izloženo je  14  fotografija s različitih kontinenata. Izložen je i „Zid društvene odgovornosti“ gdje je prikazano što sve nastaje recikliranjem dijelova zrakoplova. To je još jedna u nizu aktivnosti koje grupacija Air France- KLM poduzima kako bi osvijestila potrebu za očuvanjem  prirode i okoliša.


 Na otvorenju izložbe Alida Bubanko Ralić, AF-KLM voditeljica prodaje za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu je rekla:

„I ove godine je Air France-KLM grupa dobitnik prestižne nagrade *Dow Jones Sustainability Index (DJSI) zbog aktivnosti koje provodimo kako bi se smanjila emisija CO2 i podigla razina svijesti i potreba za recikliranjem. Ovo je već 15. godina za redom kako smo proglašeni svjetskim liderom u zrakoplovnoj industriji što se tiče društvene odgovornosti i održivosti. Budućnost zrakoplovne industrije vidimo u prijelazu na održivo gorivo i obnovu flote te u prijelazu na električni pogon zrakoplova. Ono što pripremamo je Flying-V visoko energetski učinkovit zrakoplov za velike daljine. Dizajn zrakoplova integrira putničku kabinu, teretni prostor i spremnike za gorivo u krilima, stvarajući spektakularni V-oblik. Zbog poboljšanog aerodinamičnog oblika i smanjene težine  koristit će 20% manje goriva od Airbusa A350, današnjeg najnaprednijeg zrakoplova.“


Goran Jović, fotograf i putopisac ispričao  je svoje doživljaje s putovanja po zemljama kao što su  Patagonija, Bali, Namibija, Chile, Grenland i drugima. 


Izložba je otvorena do 6. listopada 2019.godine u prostorijama Francuskog instituta u Preradovićevoj ulici broj  5 u  Zagrebu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.10.2022. 10:32:46

Create Account