Prezentacija umjetničkog projekta: „Tradicija i suvremenost umjetničkih praksi“ - Hrvatsko - Slovačka suradnja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.5.2018. 22:28:28
Prezentacija umjetničkog projekta:  „Tradicija i suvremenost umjetničkih praksi“  -  Hrvatsko - Slovačka suradnja

Foto:

Godina 2016. i 2017.  realiziran je međunarodan izložbeni projekt „Tradicija u suvremenom kontekstu“ koji je svojim sadržajem i uspješnom realizacijom omogućio daljnju suradnju i potencijalni nastavak projekta i u 2018., sada kao međunarodnu suradnju sa slovačkim umjetnicima. 

Izuzetno smo počašćeni da su se projektu odazvali izuzetni slovački umjetnici: Jan Fekete, Martin Gerboc, Marek Ormandik i Lydia Patafta. U projektu sudjeluje četrnaest značajnih hrvatskih likovnih imena: Miroslav Arbutina, Mercedes Bratoš , Ana Divković, Vinko Fišter, Danko Friščić, Ana Jakić, Koraljka Kovač, Petar Koši, Lucija Konda Labaš, Rudolf Labaš, Alen Novoselec, Ivana Ožetski, Ivanka Pašalić i Krunislav Stojanovski .

Kao nositelj ovog projekta (Hrvatska udruga likovnih umjetnika i likovnih kritičara) pozivamo vas da nam se pridružite i zajedno s nama svojim dolaskom, po vašoj želji i mogućnostima i ne samo na otvorenje izložbe već i na druženja tijekom umjetničkih akcija 1. i 2. 6. 2018., pridonesete ovome događaju. 

Sama manifestacija / projekt održavati će se od 1. – 3. lipnja 2018., sa završnom izložbom u našem  Izložbenom prostoru HULULK-a – galeriji Farof, 3. lipnja u 17 sati, smještenoj u nepokretnom spomeniku kulture, koja će i ovaj puta biti popraćena umjetničkim intervencijama u vanjskom prostoru parka Župnog dvora te okolnom impresivnom prirodnom (ruralnom) okolišu – Land Art i Site specific  uradcima. 


Sanda Stanačev Bajzek, pov. umj. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.12.2022. 13:21:53

Create Account