Slikarstvo Graza predstavljeno u Muzeju Prigorja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.9.2020. 14:29:29
Slikarstvo Graza predstavljeno u Muzeju Prigorja

Foto: Muzej Prigorja/Irena Vidošević

U Galeriji Kurija Muzeja Prigorja otvorena je u utorak predvečer izložba slikarstvo iz Zbirke Grada Graza.U ime Muzeja Prigorja prisutne je pozdravila ravnateljica Morena Želja Želle i zahvalila Kulturvermittlung Steiermark i Austrijskom kulturnom forumu iz Zagreba na suradnji s kojima je izložba slika postavljena. 


Richard Edelsbrunner iz Kulturvermittlung Steiermark, ujedno i kustos izložbe, predstavio je novije akvizicije i predstavio desetak autora koji pružaju uvid u raznolikost te zanimljive zbirke koja redovnim otkupom nastaje već godinama i čini svojevrsnu artoteku koja je stalno na uvidu građanima i zaposlenicima gradskih službi u njihovim javnim prostorima.


Nazočne je pozdravio i zamjenik predsjednika Vijeća gradske četvrti Sesvete  Dražen Markota, a na pažnju javnosti izložbu je predao poslanik Austrijskog Veleposlanstva  Klaus Iro.


Izložba se može razgledati do 22. rujna, a za 24. rujna najavljujemo otvorenje izložbe radova Nevenke Arbanas i Krunoslava Jakopovića "Hrvatsko-francuska veza".


Autor članka: Tomislav Mrcić


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.9.2020. 17:12:29

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account