Trideset godina sesvetskih likovnih umjetnika

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.1.2017. 12:42:39
Trideset godina sesvetskih likovnih umjetnika

Foto:

Sesvetski likovni umjetnici i gosti naziv je jednogodišnje izložbe kojom se sesvetski umjetnici svake godine skupno predstavljaju javnosti uglavnom novim radovima. Ove je godine održana jubilarna trideseta izložba. Postavljena je u Muzeju Prigorja, a na otvorenju tog hladnog četvrtka, 22. prosinca 2016. okupilo se mnoštvo što umjetnika, što ljubitelja umjetnosti, posebice slikarstva i kiparstva. 

Izložbom je obilježena jubilarna trideseta godišnjica osnutka neformalne grupe, a publici je predstavljeno čak pedeset umjetnika. Zahvaljujući slobodnom izboru djela, autori su pred publiku iznijeli zavidno bogatstvo suvremenog likovnog života predstavljeno uvijek zanimljivom raznolikošću motiva, tehnika i izražaja. Svesrdni angažman likovnih umjetnika bogat je doprinos likovnim zbivanjima u sesvetskoj sredini, a nadamo se i poticaj javnosti za sudjelovanjem u njima.

Izložbu, čiju je realizaciju financijskom potporom omogućio Grad Zagreb, odnosno Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport, otvorili su  kustos Muzeja Prigorja Tomislav Dilber i bivši ravnatelj muzeja dr.sc. Vladimir Sokol.

Izložba je otvorena i može se razgledati svakim radim danom do 20.1.2017 godine.


Create Account