„Zapisano u genima II“ u Muzeju Prigorja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.10.2020. 14:06:58
Početak: 23.10.2020. 19:00
„Zapisano u genima II“ u Muzeju Prigorja

Foto: Pozivnica

Drugom i trećom izložbom izložbenog ciklusa „Zapisano u genima“ muzej predstavlja dva iznimna umjetnička dvojca – oca Josipa Botteria Dinija i kćer Anu Mariju Botteri, odnosno oca Vilka Žiljka i kćer Janu Žiljak Gršić.


"Izložbe upriličujemo istovremeno u prostoru Muzeja Prigorja kao oblik suradnje ove institucije i naše Udruge i to s otvorenjem 23. listopada. Pridržavajući se epidemioloških mjera otvorenje smo koncipirali kao druženje publike s autorima i to od 18:00 do 20:00 sati, uz prigodni govor i proglašenje otvorenja u 19 sati", rekla je kustosica izložbe Sanda Stanačev Bajzek, dodavši:


"Izložbe smatramo od iznimne važnosti za kulturu našega Grada Zagreba i cijele nam Hrvatske, a nama je čast imati priliku predstaviti djela  iznimnih hrvatskih umjetnika ak. slikara Josipa Botteria Dinija i pionira kompjuterske grafike u nas, grafičara Vilka Žiljka, koja su osobno odabrale njihove kćeri Ana Marija Botteri i Jana Žiljak Gršić, koje kvalitetom nimalo na zaostajući za njima, uspješno likovno odgovaraju na ovaj roditeljski „izazov“".


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.12.2020. 21:24:31

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account