Matanićev "Egzorcizam" u nedjelju u HNK Zagreb

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 7.6.2017. 17:18:59
Matanićev "Egzorcizam" u nedjelju u HNK Zagreb

Foto:

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu ugostit će u nedjelju 11. lipnja Istarsko narodno kazalište iz Pule s hit predstavom Dalibora Matanića "Egzorcizam", koja nudi uzbudljiv i beskompromisan presjek društva koje se sve više udaljava od etike i humanih principa.


Predstava donosi na scenu sudbinu mlade djevojke Maše Artuković za koju se sumnja da bi mogla biti opsjednuta sotonom. Oko nje se okupljaju Svećenik, posrnuo u vjeri, koji kani napraviti vlastiti egzorcizam; psihijatrica Sofija, izrazito netrpeljiva prema religiji; novinarka na konzervativnoj televiziji Lidija i njezin snimatelj Boris, te Mašina sestra Vera, obuzeta vjerskim fanatizmom.

"Podrum sestara Artuković postaje zona obračuna u kojemu se isprepliću međusobni stavovi i uvjerenja, a na površinu izviru mračne tajne protagonista. I dok se sotona osnažuje hranjen njihovom nesrećom, likovi će morati duboko uroniti unutar sebe ne bi li se pročišćeni uhvatili ukoštac sa zlim silama", stoji u najavi gostovanja.


KLASICI I SUVREMENI PISCI U NOVOJ SEZONI ZAGREBAČKOGA HNK


U predstavi nastupaju Nika Ivančić kao Maša, Helena Minić Matanić kao Vera, Senka Bulić kao psihijatrica Sofija, Lana Gojak kao novinarka Lidija Arežina, Janko Popović Volarić kao svećenik Viktor Supilo, te Marko Braić kao snimatelj Boris.

Autori glazbe su Alen i Nenad Sinkauz, scenografi Deni i Martino Šesnić, a kostimografkinja Desanka Janković.

"Predstava u režiji i dramaturgiji Dalibora Matanića secira današnje vrijeme u kojemu se društvo sve više udaljava od etike i humanih principa te zagovara traganje za vlastitom iskrenošću i prikupljanjem snage za pokajanje i oprost. 'Egzorcizam' je već na pulskoj premijeri izazvao prave ovacije, uz pohvale cijelom ansamblu na čelu s mladom Nikom Ivančić", ističe se u najavi.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.10.2018. 9:18:31

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account